Fabian Astrén

Arbete:

Krögare

Synfel:

Närsynthet

Behandlingsmetod:

FS-LASIK

Fabian Astrén

För krögaren Fabian som både driver och arbetar på restaurang innebar livet med glasögon ett evigt putsande. Glasögonen ville inte hålla sig rena länge av all os och dis i restaurangen. Valet var därför enkelt, det var dags att göra ögonlaser och slippa krånglet.

Livet med glasögon

Fabian jobbar och driver två restauranger i Växjö – Galai och Skai. Han serverar cirka 80% av tiden och träffar varja dag många Växjö-bor. Fabian hade länge tänkt på att göra ögonlaser. Eftersom han hade -3.75 i närsynthet innebar det att han måste ha glasögon på sig i alla situationer. Det funkade okej men samtidigt skulle det vara otroligt skönt att slippa. I restaurangmiljö är det mycket os och dis som gjorde att glasögonen var skitiga konstant, och linser använde han väldigt sällan.

Det enda som hindrade Fabian från att göra ögonlaser tidigare var att hans synfel inte var stabilt. Det förändrade sig år efter år men till slut var synen stabil och det var dags att ta tag i det. Han bokade in en undersökning hos Memira i Växjö. Han kom dit och fick ett glatt bemötande från personalen i Växjö. Fabian beskriver kliniken som en väldigt trevlig miljö, det var som att komma hem till ett vardagsrum. Han hade förväntat sig en vårdcentral eller liknande – så han blev positivt överraskad.

Ögonlasern hade kunnat kosta det dubbla – det hade varit värt ändå!

Fabians tankar om ögonlaseroperationen

På undersökningen såg allt bra ut och ögonlaser med metoden FS-Lasik var aktuellt för Fabian. På operationsdagen var Fabian lite nervös, han kom till kliniken och personalen hälsade väldigt glatt.

– De gjorde nog allt i sin makt för att jag skulle känna mig bekväm. Jag fick en lugnande hutt och den gjorde nog susen, berättar Fabian med ett leende på läpparna.

Sedan hämtade kirurgen honom och det var go time. Fabian hann inte ens fråga vad de gjorde innan vänsterögat var färdigt. Det gjorde inte ont, inget obehag, inget borrande ljud eller lustiga känslor. När båda ögonen var klara skulle Fabian öppna ögonen för första gången. Han kände en liten rädsla då han inte visste vad han skulle förvänta sig. Ögonen öppnades och han blev väldigt överraskad. Han berättar:

– Så som det var när jag öppnade ögonen direkt efter operationen. Bara det hade jag kunnat leva med, det var redan så pass bra redan efter.

Efter att ha vilat en stund på kliniken blev han godkänd att åka hem. Efter ytterligare 3–4 timmars vilande så var Fabian mer eller mindre återhämtad. Han ställde sig upp, tittade ut och såg allt. Kvällen avslutades med en hockeymatch på TV utan några problem.

Resultatet efter ögonlasern

Första tiden efter operationen var overklig. Att kunna stå i duschen och se allt var magiskt. Han upptäckte länge småsaker som bara underlättar livet och vardagen. Något som de som aldrig haft synfel inte förstår.

Vid första anblick tyckte Fabian att det lät dyrt att göra ögonlaser. Efter operationen känner han dock tvärtom att han hade kunnat betala det dubbla – det hade varit värt det ändå. Fabian rekommenderar alla att göra ögonlaser, till och med en kollega med ett litet synfel. Han tycker det var värt det, alla dagar i veckan.

Våra kunder

Lina Dolk

Lina Dolk

Dressyrryttare

Dressyrryttaren Lina Dolk spenderar upp till 12 timmar i stallet varje dag. Glasögon och linser var inte ett alternativ, hon gjorde istället ögonlaser.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK
Josefine Olsson

Josefine Olsson

Influencer

Influencern Josefine Olsson tröttnade på linser och allt krångel det innebär. Hon gjorde ögonlaser och är nu fri från linser!

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK
Negar Zarassi

Negar Zarassi

Operasångerska

Operasångerskan Negar Zarassi kan äntligen se sekundvisaren på väggklockan utan glasögon. Tack vare ögonlaser.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK