Ann-Sofie Back San Roman

Under många år hade Ann-Sofie funderat på att göra ögonlaser men har inte riktigt vågat ta steget. Efter många om och men tog hon steget och det är något som hon idag ångrar att hon inte gjorde tidigare.

”Aldrig trivts i glasögon” – Ann-Sofie

Ann-Sofie bor i Kungälv med sin man och sina två barn, och fritiden går mestadels åt till att just umgås med familjen. En av familjens favoritaktiviteter är att testa på olika äventyrsbadhus.

När Ann-Sofie var 16 år började hon få svårt att se lärarens noteringar på tavlan och skrev istället av sina kompisars anteckningar. Det visade sig att hon hade både närsynthet och brytningsfel och började därför använda linser. Ann-Sofie trivdes aldrig i glasögon och har därför i stort sett bara använt linser.

Efter många år tröttnade hon på att krångla med linserna och bokade därför en undersökning hos Memira i Göteborg. Där fick hon veta att hon kan göra FS-Lasik som är Memiras vanligaste ögonlasermetod. Innan hon gick på undersökning var hennes största farhåga att ingreppet kunde leda till blindhet eller kraftigt försämrad syn. Den rädslan försvann när hon på undersökningen fick mycket information och förstod att det var en obefogad rädsla eftersom det fanns inte något exempel i världen där någon förlorat synen.

Ann-Sofie Back San Roman

Arbete:
Controller

Synfel:
Närsynthet/Astigmatism

Behandlingsmetod:
FS-LASIK

Ålder vid operation:
37 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Jag kan varmt rekommendera ögonlaser hos Memira till andra. Om det är något som jag ångrar så är det att jag inte gjorde ingreppet tidigare!

”Synen är bättre efter ögonlaser” – Ann-Sofie

En operationstid bokades och snart var det dags för själva ögonlaseroperationen. Det kändes pirrigt men Ann-Sofie kände sig väl förberedd och såg fram emot ett liv utan glasögon och linser. Operationen tog enbart några minuter och sen kunde hon se perfekt, ögonen var däremot irriterade några timmar efteråt. Hon beskriver det som en ”hacka-lök”-känsla och efter hemkomsten tog hon en bedövningsdroppe och vilade. Därefter släppte irritationen gradvis.

Dagen efter arbetade Ann-Sofie som vanligt framför skärm, vilket inte var några som helst problem. Veckan som kom följde hon ett schema med ögondroppar och har sedan dess inte haft något behov av en ögondroppe igen. Operationen överträffade verkligen Ann-Sofies förväntningar och hon upplever att synen till och med är bättre än innan ögonlaser.


Livet efter ögonlaser

Efter ögonlaseroperationen slipper Ann-Sofie irritationskänslan som hon tidigare fått av att använda linser hela dagen. I slutet av dagen kunde det verkligen kännas torrt i ögonen. Nu kan hon äntligen vakna på morgonen och se klart utan att behöva leta fram glasögonen, vilket är en stor frihet. Det finns många små moment i vardagen som har underlättats, hon tycker det är en magisk och lyxig känsla att kunna se klart dygnet runt. Ann-Sofie berättar också om bemötandet genom hela processen:

– Memira har en otroligt professionell personal som har gett mig ett tryggt bemötande längs med hela vägen. Jag kan varmt rekommendera ögonlaser hos Memira till andra. Om det är något som jag ångrar så är det att jag inte gjorde ingreppet tidigare!

Nu slipper hon även att använda linser på badhusen och det är en stor fördel som gör badstunderna så mycket roligare. Hon berättar att kunna leka med barnen i vattnet utan att vara rädd för att tappa linserna är guld värt.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Fabian Astrén

Fabian Astrén

Krögare

För Krögaren Fabian Astrén var glasögonen konstant skitiga av matos från sin restaurang. Han är därför så nöjd att slippa dem efter ögonlaser hos Memira i Växjö.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK
Lina Dolk

Lina Dolk

Dressyrryttare

Dressyrryttaren Lina Dolk spenderar upp till 12 timmar i stallet varje dag. Glasögon och linser var inte ett alternativ, hon gjorde istället ögonlaser.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK
Josefine Olsson

Josefine Olsson

Influencer

Influencern Josefine Olsson tröttnade på linser och allt krångel det innebär. Hon gjorde ögonlaser och är nu fri från linser!

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK