Är det verkligen sant att Memira kan korrigera alla synfel?

Ja, det är i princip korrekt! I varje fall alla synfel som inte har någon bakomliggande sjuklig orsak eller som uppstått på grund av någon skada. Det är en mycket vanlig kommentar att ”mitt synfel inte kan opereras”.

Det stämmer inte och uppfattningen kommer från tiden när endast ögonlaser fanns tillgängligt som metod för synkorrigerande kirurgi. Uppfattningen lever kvar hos många. Även hos en del glasögonoptiker, eftersom de saknar utbildning inom refraktiv kirurgi och därför inte kan ge ett korrekt svar på den frågan.

Eftersom Memira väljer mellan flera olika ögonlasermetoder, linsimplantat samt linsbyte med olika typer av linser är synfelet aldrig en anledning till att vi säger nej till kunder. Faktum är att vi kan korrigera synfel mellan -18 och +10 och i vissa fall till och med mer än så. Redan – 6 eller +4 ses som ett stort synfel. Dessutom kan vi korrigera astigmatism (brytningsfel).

Även om alla synfel kan opereras säger Memira ändå nej till en av fem, men orsaken har då oftast att göra med sjukdomstillstånd eller ögats fysik. Vanliga orsakerna till ett nej är att hornhinnorna är för tunna eller skadade, att det finns ögonsjukdomar eller riskfaktorer eller helt enkelt att vi bedömer att dina förväntningar är så högt ställda att vi inte kommer kunna göra dig nöjd. Vi kan nämligen aldrig ge dig perfekt syn utan det resultat som eftersträvas är att du ska se lika bra som med bästa möjliga glasögon, men utan glasögon. Oavsett ditt ursprungliga synfel!

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 17:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
08 – 517 588 19

Optiker/Ortoptist i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08 – 24 40 44

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!