Ögonlaser och linsbyte – allt du behöver veta

Här nedan hittar du information om ögonlaser och linsbyte och får förklarat skillnaden mellan de olika behandlingarna och vilka förutsättningar som krävs för att göra dem. Du får veta mer om fördelarna med att korrigera synfelet med en operation, samt vad som ingår i priset och hur du bokar en undersökning.

Vad är ögonlaser och linsbyte?

Ögonlaser och linsbyte är två beprövade metoder för att korrigera synfel som närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet. Båda behandlingarna innebär att ett kirurgiskt ingrepp utförs på ögat för att ändra ögats brytningsförmåga.

Behandlingarna är till för dig som idag använder glasögon och kontaktlinser med en styrka på +/- 1.5 eller mer.


Vilken behandling passar mig?

Vilken behandling som passar dig beror på ditt synfel, din ålder och ditt ögas anatomi.

För dig som är 18-45 år rekommenderas oftast ögonlaser, som kan utföras med olika metoder beroende på dina ögons egenskaper.

För dig som är över 45 år och har ålderssynthet rekommenderas istället ett linsbyte, som korrigerar både ålderssynthet och eventuella andra synfel.


Varför ska jag göra en ögonoperation?

Det finns många fördelar med att göra en ögonoperation för att slippa glasögon eller kontaktlinser.

Du slipper besväret med att hålla reda på dina synhjälpmedel, du kan utöva sport och andra aktiviteter utan hinder, och du kan känna dig mer fri och bekväm i din vardag.


Vad kostar en ögonoperation?

Priset för en ögonoperation varierar beroende på vilken metod som passar dig. Hos oss på Memira får du alltid ett fast pris som inkluderar alla kostnader för din behandling, samt en trygghetsgaranti som ger dig kostnadsfri korrigering av eventuella tillkommande synfel.


Finns det finansieringsalternativ för ögonoperationen?

Ja det finns flera finansieringsalternativ för ögonoperationen. Du kan välja att betala allt med kort / swish eller att dela upp betalning med kort / swish och delbetalning. Vi har flera olika alternativ, du kan dels delbetala samma summa varje månad eller så kan du betala lite snabbare med ett räntefritt alternativ. Vi har mycket bra samarbete med Resurs Bank. Hos Resurs Bank kan du alltid betala av snabbare eller lösa in delbetalning i förtid.


Hur bokar jag en undersökning?

För att ta reda på om du kan göra en ögonoperation hos oss behöver du boka en tid för en grundlig undersökning av dina ögon. Du kan boka en tid direkt på vår hemsida eller ringa oss på 08 – 517 588 18. Undersökningen tar 45-60 minuter och kostar 0kr (990kr).

Hur går en undersökning till och varför behöver jag en undersökning?

På undersökningen tar våra specialutbildade optiker reda på om vi kan operera ditt synfel och vilken operationsmetod som är lämpligast för dig.

Vid den första undersökningen träffar du en specialutbildad optiker. Det är optikern som först bedömer om du kan göra en operation och i så fall vilken metod som passar dig och ditt synfel bäst. Vid den andra undersökningen träffar du en läkare som gör en egen oberoende undersökning.

På undersökningen mäter vi ditt synfel och kontrollerar att din syn är stabil. Vi kartlägger också hornhinnans kurvatur och struktur (topografi), samt tjocklek för att kunna rekommendera den operationsmetod som passar bäst för dig. Ögats tryck mäts och hornhinnan undersöks med mikroskop. Utifrån samtal med din optiker kartlägger vi dina synbehov och förväntningar inför eventuell operation. En undersökning tar normalt mellan 45-60 minuter.


Skicka e-post till oss

Ring oss

Gällande Ögonlaser/ Linsbyte
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonmottagning/ Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
08 – 517 588 19

Glasögonbutiken i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Specialistoptiker i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08 – 24 40 44

Kontakt till våra kliniker
Kontaktuppgifter till kliniker

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning