Torbjörn ”Tobbe” Carlsson

Arbete:

Country Manager

Synfel:

Ålderssynthet

Behandlingsmetod:

Linsbyte (RLE)

Torbjörn ”Tobbe” Carlsson

Torbjörn eller Tobbe som han ofta kallas gjorde ögonlaser hos Memira för många år sedan. För några år sedan började dock ålderssynthet tillkomma vilket gjorde så han hade svårt att läsa, det löste Tobbe med ett linsbyte (RLE) Följ med på hans resa dit.

Aktivt liv och begränsningar med glasögon

Torbjörn lever ett aktivt liv både som familjefar och farfar, han tränar 5–7 pass i veckan, spelar golf och lagar mat tillsammans med sin fru. Utöver det jobbar han som svensk Country Manager för däckföretaget Falken Tyre Europe GmbH.

För många år sedan gjorde Tobbe ögonlaser för att korrigera sin närsynthet. Det var en lyckad operation som han var otroligt nöjd över. Med åldern tillkom dock den där krångliga ålderssyntheten, och Tobbe behövde läsglasögon.

Glasögon begränsade Tobbes liv, han upplevde att de hindrade honom att göra det han tyckte var kul, intressant och viktigt. Det var också lätt att tappa bort läsglasögonen och när han väl hittade dem var de skeva, troligen efter att någon trampat eller satt sig på dem. Tobbe berättar skrattandes att ”någon” 100% av fallen var han själv. Träningen och golfen blev också svår och även att jobba på ett effektivt och bra sätt. Han bestämde sig för att ta tag i krånglet, och efter en noggrann undersökning hos Memira i Borås fick han bekräftat att han kunde göra ett linsbyte.

Det är en ”game changer”. 12 år efter linsbytet ser jag som en hök både på nära och långt håll.

Torbjörn ”Tobbe” Carlsson

Känslan inför linsbytesoperationen

Dagarna inför operationen gick för långsamt för Tobbe som ville göra operationen nu på direkten. Han tänkte mycket på hur skönt det skulle bli att faktiskt bli kvitt glasögonen, han längtade verkligen till att få det gjort. Flera av hans vänner och bekanta hade rekommenderat Memira som klinik vilket kändes oerhört tryggt. Han berättar:

-Fick lite input från några bekanta, som inte opererat sig, att Memira var dyrast. I min värld kan 1kr vara dyrt om man inte är nöjd med resultatet, så det var inte en fråga om kostnad utan en fråga om trygghet i förväntning av resultatet.

Dagen för linsbytet var äntligen här, Tobbe var förväntansfull, trygg och glad. Bemötande på kliniken förklarar han som professionellt, empatiskt och inkännande.

Eufori efter operationerna

Efter ögonlaser hade Tobbe smärta i fyra timmar, vilket är helt normalt efter en sådan operation. Däremot kände han ingen smärta efter linsbytet utan bara en fantastisk känsla. Han berättar om känslan:

-Efter båda operationerna var det bara en eufori. Kombinerat med en stor ånger att jag inte gjort det tidigare. Hade så önskat att jag var medveten om det på 80- talet när jag spelade hockey på hyfsad nivå i Borås HC.

Torbjörn tränade i samband med linsbytet stenhårt inför Ironman i Kalmar, vilket också var en anledning till att gjorde det. Han ville ge sig själv de bästa förutsättningarna att kunna träna och genomföra det. Linsbytet var med och gav honom de rätta förutsättningarna. På frågan skulle Torbjörn rekommendera en synkorrigerande operation till andra svarar han:

-Alla dagar i alla veckor i alla år. För att det är en ”game changer”. 12 år efter linsbytet ser jag som en hök/örn både på nära och långt håll.

Linsbytet har förändrat hans vardag så pass mycket att det inte med ord går att beskriva. Han är om möjligt mer än 100% nöjd.

Våra kunder

Monica Sundberg

Monica Sundberg

TV-profil

Tv-profilen Monica Sundberg hade haft glasögon hela livet när hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala. Idag slipper hon glasögon med styrka i sig och är så nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Matts Nylander

Matts Nylander

Chaufför

Matts tyckte att livet med glasögon och linser var rätt begränsat. Han ville leva ett fritt liv och gjorde därför ett linsbyte.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

När artisten Kurt Nilsen fick ålderssynthet tyckte han att det blev allt svårare att göra ett bra jobb på scen. Efter linsbytet ser han äntligen setlisten och publiken igen.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)