Just nu – Undersökning från 99kr – Boka en tid nu!

Tomas Persson Nordahl - enduroförare

Som cross- och enduroförare beskriver Tomas att det fanns många utmaningar som han med synfel stod inför. En god syn är väldigt viktig när man kör, samtidigt som varken glasögon eller kontaktlinser är optimala korrigeringsalternativ i denna miljö. Så vad gjorde Tomas? Jo, en ögonlaserbehandling!

Det är häftigt egentligen, att ett sådant snabbt ingrepp kan göra något så stort för livet.

Tomas kör idag enduro på motionsnivå men har tidigare tävlat på högre nivåer. De stora endurotävlingar han vanligtvis kör idag är Gotland Grand National (GGN) och Novemberkåsan. I tävlingar som dessa beskriver han att en god syn är av yttersta vikt.

– Synen är otroligt viktig när man kör enduro. Man åker ofta in i och ut ur skuggiga partier, och det är rötter, stenar och sådant som gör att man måste ta jättesnabba beslut. Och sedan avståndsbedömning och sådana saker – synen är absolut superviktig, säger han.

Endurolivet innan ögonlaserbehandlingen

Innan ögonlaserbehandlingen hade Tomas kraftig närsynthet som gjorde att han var högst beroende av glasögon eller linser, även när han körde. Han berättar om de många utmaningar han då stod inför.

– Jag såg väldigt dåligt och var väldigt beroende av glasögon och linser, framför allt när jag idrottade. Och det var väldigt problematiskt för mig. Det blänker en del när man har glasögon, och imman är också ett problem. Det händer också att man tar av sig sina cross- eller enduroglasögon och har man då sina vanliga glasögon under riskerar man att ha sönder eller tappa dem. Linser är ju lite bättre, men det finns också en problematik där eftersom det är mycket grus, damm och lera, vilket gjorde att jag ofta fick klåda och irritation i ögon – både under tiden jag körde och efteråt, berättar han.

Bild på Tomas Persson - enduro- och crossförare

Undersökningen och beslutet om ögonlaser

– Jag använde mest linser som sagt, och det var ju trevligare än glasögon som jag aldrig riktigt trivdes med, men jag kände att jag absolut ville kolla upp om möjligheten för en ögonlaserbehandling fanns för mig och om det kändes rätt att göra det – och det gjorde det! Det kändes superbra allting när jag var till Memira på undersökningen, säger han.

Tomas fick grönt ljus på undersökningen och bokade snabbt en tid för behandling.

– Det är häftigt egentligen, att ett sådant snabbt ingrepp kan göra något så stort för livet. Och så kändes det verkligen för mig. Jag minns det som att det tog 10-15 minuter kanske, att göra båda ögonen. Allting kändes superproffsigt och lugnt. Jag gick hem direkt efteråt och kollade faktiskt på TV utan glasögon eller linser redan på kvällen, och jobbade dagen efter, berättar han.

”Livskvalitet och enkelhet i livet”

– Jag skulle absolut rekommendera ögonlaser. Sådan livskvalitet och enkelhet i livet som det har gett mig – det är verkligen värt att göra det. Resultatet har varit helt fantastiskt för mig, faktiskt perfekt. Jag har från dag ett klarat mig utan glasögon och linser – så klart – men heller inte haft några problem alls. Det har fungerat supersuperbra, avslutar han.

 

 

3 av 4 kan korrigera sitt synfel med en behandling

Vid en undersökning får du reda på vilken metod som passar dig och ditt synfel.