Tomas Persson Nordahl – enduroförare

Som cross- och enduroförare beskriver Tomas att det fanns många utmaningar som han med synfel stod inför. En god syn är väldigt viktig när man kör, samtidigt som varken glasögon eller kontaktlinser är optimala korrigeringsalternativ i denna miljö. Så vad gjorde Tomas? Jo, en ögonlaserbehandling!

Tomas kör idag enduro på motionsnivå men har tidigare tävlat på högre nivåer. De stora endurotävlingar han vanligtvis kör idag är Gotland Grand National (GGN) och Novemberkåsan. I tävlingar som dessa beskriver han att en god syn är av yttersta vikt.

– Synen är otroligt viktig när man kör enduro. Man åker ofta in i och ut ur skuggiga partier, och det är rötter, stenar och sådant som gör att man måste ta jättesnabba beslut. Och sedan avståndsbedömning och sådana saker – synen är absolut superviktig, säger han.

Tomas Persson Nordahl

Arbete:
IT-tekniker och enduroförare

Synfel:
Närsynthet

Behandlingsmetod:
FS-LASIK

Ålder vid operation:
35 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Det är häftigt egentligen, att ett sådant snabbt ingrepp kan göra något så stort för livet.

Endurolivet innan ögonlaserbehandlingen

Innan ögonlaserbehandlingen hade Tomas kraftig närsynthet som gjorde att han var högst beroende av glasögon eller linser, även när han körde. Han berättar om de många utmaningar han då stod inför.

– Jag såg väldigt dåligt och var väldigt beroende av glasögon och linser, framför allt när jag idrottade. Och det var väldigt problematiskt för mig. Det blänker en del när man har glasögon, och imman är också ett problem. Det händer också att man tar av sig sina cross- eller enduroglasögon och har man då sina vanliga glasögon under riskerar man att ha sönder eller tappa dem. Linser är ju lite bättre, men det finns också en problematik där eftersom det är mycket grus, damm och lera, vilket gjorde att jag ofta fick klåda och irritation i ögon – både under tiden jag körde och efteråt, berättar han.

Bild på Tomas Persson - enduro- och crossförare

Undersökningen och beslutet om ögonlaser

– Jag använde mest linser som sagt, och det var ju trevligare än glasögon som jag aldrig riktigt trivdes med, men jag kände att jag absolut ville kolla upp om möjligheten för en ögonlaserbehandling fanns för mig och om det kändes rätt att göra det – och det gjorde det! Det kändes superbra allting när jag var till Memira på undersökningen, säger han.

Tomas fick grönt ljus på undersökningen och bokade snabbt en tid för behandling.

– Det är häftigt egentligen, att ett sådant snabbt ingrepp kan göra något så stort för livet. Och så kändes det verkligen för mig. Jag minns det som att det tog 10-15 minuter kanske, att göra båda ögonen. Allting kändes superproffsigt och lugnt. Jag gick hem direkt efteråt och kollade faktiskt på TV utan glasögon eller linser redan på kvällen, och jobbade dagen efter, berättar han.

”Livskvalitet och enkelhet i livet”

– Jag skulle absolut rekommendera ögonlaser. Sådan livskvalitet och enkelhet i livet som det har gett mig – det är verkligen värt att göra det. Resultatet har varit helt fantastiskt för mig, faktiskt perfekt. Jag har från dag ett klarat mig utan glasögon och linser – så klart – men heller inte haft några problem alls. Det har fungerat supersuperbra, avslutar han.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Fabian Astrén

Fabian Astrén

Krögare

För Krögaren Fabian Astrén var glasögonen konstant skitiga av matos från sin restaurang. Han är därför så nöjd att slippa dem efter ögonlaser hos Memira i Växjö.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK
Lina Dolk

Lina Dolk

Dressyrryttare

Dressyrryttaren Lina Dolk spenderar upp till 12 timmar i stallet varje dag. Glasögon och linser var inte ett alternativ, hon gjorde istället ögonlaser.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK
Josefine Olsson

Josefine Olsson

Influencer

Influencern Josefine Olsson tröttnade på linser och allt krångel det innebär. Hon gjorde ögonlaser och är nu fri från linser!

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK