Samuel Fröler

Den välkände skådespelaren Samuel Fröler började plötsligt känna att han såg sämre på nära håll, och med tiden även sämre på långt håll. Efter att ha krånglat med flera par glasögon under en längre tid bestämde han sig för att det var dags att göra något åt det. Efter sitt linsbyte är han äntligen fri och kan både läsa manus och se publiken utan glasögon.

Se Samuel berätta om sin linsbytesoperation:

Samuel Fröler

Arbete:
Skådespelare

Synfel:
Ålderssynthet

Behandlingsmetod:
Linsbyte (RLE)

Ålder vid operation:
65 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Äntligen kan jag både läsa manus och se publiken utan glasögon.

Samuel Fröler efter linsbyte januari 2023

Samuels ständiga krångel innan linsbytet

Samuel Fröler kände för några år sedan av att han såg sämre på nära håll. Ålderssynthet hade utvecklats och han började därför använda läsglasögon för att kunna läsa manus, böcker och annat. Efter en tid kände han även av att han såg sämre på lång avstånd och köpte då ett till par glasögon för att kunna se på långt håll. Samuel hade alltså två par glasögon som han ibland använde separat men ofta på varandra. För att både kunna läsa och se på långt håll, riktigt krångligt!

På sommaren när solen sken kunde Samuel även addera solglasögon. Det var därför inte ovanligt att se honom med tre par olika glasögon samtidigt. Krånglet fick honom att tänka på att det faktiskt är möjligt att slippa alla glasögon. Efter en undersökning hos Memira i Hagastaden stod det klart att han kunde göra en linsbytesoperation och han tog steget och gjorde det.

Samuel Fröler under reklaminspelning
Samuel Fröler under reklaminspelning

Resultatet efter linsbytesoperationen

Nu har det gått ett par månader sedan Samuel gjorde sitt linsbyte och allt har gått bra och han är nöjd med resultatet.

Det allra bästa med att ha gjort linsbytet är att han kan ha solglasögon, utan att ha två par glasögon under. Och att han nu både kan läsa manus och se publiken utan glasögon. Han kan möta publiken på ett annat sätt än vad han kunde göra tidigare. Det är en skön känsla och underlättar vardagen väldigt mycket.

– Att göra ett linsbyte underlättar vardagen på så sätt att man slipper glasögon. Jag ser texten klart och tydligt, och publiken klart och tydligt. Det känns väldigt bra tycker jag.

Fler kunder

Marcus Allbäck

Marcus Allbäck

Tidigare fotbollsspelare och fotbollsagent

Marcus Allbäck var trött på kontaktlinser efter 30 års användning. Marcus gjorde ett linsbyte hos Memira och han är mer än nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Rickard Söderberg

Rickard Söderberg

Operasångare

Operasångaren och Rickard Söderberg hade svårt att se på scen utan glasögon eller kontaktlinser. Idag tar Rickard toner med perfekt syn!

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Elisabeth Andreassen

Elisabeth Andreassen

Artist

Hösten 2021 gjorde Elisabeth ”Bettan” Andreassen linsbyte hos Memira och är otroligt nöjd med resultatet. I yrket som artist är det helt avgörande att ha bra syn och få med sig de små detaljerna.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Monica Sundberg

Monica Sundberg

TV-profil

Tv-profilen Monica Sundberg hade haft glasögon hela livet när hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala. Idag slipper hon glasögon med styrka i sig och är så nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Matts Nylander

Matts Nylander

Chaufför

Matts tyckte att livet med glasögon och linser var rätt begränsat. Han ville leva ett fritt liv och gjorde därför ett linsbyte.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

När artisten Kurt Nilsen fick ålderssynthet tyckte han att det blev allt svårare att göra ett bra jobb på scen. Efter linsbytet ser han äntligen setlisten och publiken igen.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)