Rickard Söderberg

Arbete:

Operasångare

Synfel:

Närsynthet

Behandlingsmetod:

Linsimplantat (ICL)

Rickard Söderberg

Operasångaren Rickard Söderberg älskar att underhålla och stå på scen. Men allteftersom ålderssyntheten kom smygande, blev det allt svårare att både se publiken på långt håll och läsa noter på nära håll. Det fungerade inte helt optimalt med varken glasögon eller kontaktlinser. Efter att Rickard gjorde ett linsimplantat (ICL) kan han nu möta publiken på ett helt annat sätt än tidigare och är fri från krånglet med glasögon och linser.

Se Rickard berätta om sin linsimplantatsoperation:

Rickard Söderberg

Arbete:
Operasångare

Synfel:
Närsynthet

Behandlingsmetod:
Linsimplantat (ICL)

Ålder vid operation:
47 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Jag ser, jag ser när jag står på scen, jag ser när jag läser noter… Jag ser!

Rickard Söderberg efter sin linsimplantatsoperation

Rickards resa till ett liv utan glasögon och linser

När Rickard stod på scen valde han att varken använda glasögon eller linser eftersom inget av dessa hjälpmedel fungerade optimalt. Det resulterade i att han knappt såg någonting alls. Vändningen för Rickard kom när en av hans vänner på operan berättade att han opererat sina ögon hos Memira, med en så kallad synkorrigerande operation.

“Min vän var supernöjd. Jag var såhär; berätta mer, berätta mer, berätta mer!”

Rickard bokade en tid hos Memira i Malmö för att göra en förundersökning och ta reda på om han passade för en synkorrigerande operation. Rickard fick direkt bekräftat att han var en perfekt kandidat för ett linsimplantat och bokade tillsammans med optikern en tid för att ta steget mot ett friare liv utan glasögon och linser. Några veckor senare var det dags för den stora livsförändringen.

Själva linsimplantatoperationen

“Operationen var å ena sidan superdramatisk, å andra sidan oerhört odramatisk. Det var inte det skönaste jag gjort i mitt liv, men det var inte värre än så heller.”

En timme senare lämnade Rickard Memira med perfekt syn och sa: “-Jag är faktiskt imponerad!”

Efter operationen

Det har nu gått sex månader sedan Rickard gjorde sitt linsimplantat och ångrar sig inte en sekund. Rickards dåliga vana att putta tillbaka glasögon på näsryggen hänger kvar, trots att dom inte längre finns kvar!

“Jag har inte ångrat mig en enda gång! Jag ser när jag vaknar, när jag ser på TV, när jag står på scen och när jag läser noter!”

Memira på Spotify

Lyssna på Rickard Söderberg och Operasångerskan Negar Zarassi som sjunger operan ”Memira” på Spotify! En symfoniorkester i Budapest har spelat in musiken som Nippe Anckarblom komponerat. Negar Zarassis partier är översatta till persiska.

Länk till Memiralåten på Spotify

Våra kunder

Peppe Femling

Peppe Femling

Skidskytt

Skidskytten Peppe Femling hade -6 i närsynthet när han bestämde sig för att göra ett linsimplantat hos Memira i Gävle.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Danijela Smoljan

Danijela Smoljan

Beslutsfattare på statlig myndighet

Danijela gjorde ett linsimplantat (ICL) hos Memira i Göteborg. Äntligen kan hon träna obehindrat utan glasögon och linser.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Veronica Lovensnö

Veronica Lovensnö

Ekonom, Hockydomare på förbundsnivå & Ishockeytränare

Hockydomaren Veronica Lovensnö var trött på linser! Tack vare ett linsimplantat ser hon idag bättre än någonsin, läs hennes berättelse här!

Synfel: Närsynthet/Astigmatism
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)