Rebecca Myrvold

Många förknippar grå starr med stigande ålder efter 50-års åldern, men så är inte fallet för alla. I augusti 2018 gjorde Rebecca, 24 år, en linsbytesoperation (RLE) eftersom hon föddes med grå starr. Rebecca berättar om att växa upp med grå starr och sitt resultat av linsbytesoperationen.

grå starr

Eftersom jag föddes med grå starr så växte jag upp med vetskapen att jag skulle se allt sämre ju äldre jag blev. Färgerna mattades av allt mer och synfältet blev disigare med åren. Utöver grå starr så blev jag också närsynt. I kombination med grå starren så blev mitt kontrastseende väsentligt sämre. Jag kunde inte ha en fungerande vardag utan mina kontaktlinser och på grund av grå starren fick jag hela tiden tänka på att alltid befinna mig i miljöer med bra belysning.  Jag satte mig alltid på specifika platser i föreläsningssalarna, såg till att gå på restauranger med bra ljus så jag kunde se vad som står på menyerna osv. På grund av min syn så blev mitt liv väldigt begränsat. Till slut tog jag mig i kragen och bokade tid hos Memira.

Rebecca Myrvold

Arbete:
Fysioterapeut

Synfel:
Ålderssynthet och närsynthet, grå starr

Behandlingsmetod:
Linsbyte (RLE)

Ålder vid operation:
24 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Det är så befriande! Nu är ögonen en naturlig del av mig istället för att vara ett hinder.

Utöver att operera mitt medfödda grå starr valde jag också att korrigera min närsynthet. Därför blev jag rekommenderad multifokala linser av optikern. Nu i efterhand hade jag önskat att jag hade gjort operationen mycket tidigare. Jag märker inte särskilt av några biverkningar. Jag ser halos runt ljuskällor – men det gjorde jag innan också fast mer. Synen är skarp och livet är mer färggrant. Det är så befriande! Nu är ögonen en naturlig del av mig istället för att vara ett hinder.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Våra kunder

Monica Sundberg

Monica Sundberg

TV-profil

Tv-profilen Monica Sundberg hade haft glasögon hela livet när hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala. Idag slipper hon glasögon med styrka i sig och är så nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Matts Nylander

Matts Nylander

Chaufför

Matts tyckte att livet med glasögon och linser var rätt begränsat. Han ville leva ett fritt liv och gjorde därför ett linsbyte.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

När artisten Kurt Nilsen fick ålderssynthet tyckte han att det blev allt svårare att göra ett bra jobb på scen. Efter linsbytet ser han äntligen setlisten och publiken igen.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)