Øyvind SolbrekkenFlatla

Øyvind är skytt och är med i Norges skyttelandslag. Det ställer höga krav på hans syn. Innan hans synkorrigering hos Memira vara han närsynt (-5.5 ) och astigmatiker. Det innebar att hans syn var så pass dålig att vardagen inte fungerade utan glasögon och linser.

– Bortsett från alla “vanliga” nackdelar med linser och glasögon i vardagslivet så insåg jag ganska snabbt att skyddsglasögon med styrka var långt ifrån optimalt i skyttesammanhang. Skyddsglasögonen som jag använder under skytte är med styrka men trots det är det bara ett litet område på glaset som ger optimal synskärpa vilket påverkar min prestation. Därför tog jag kontakt med Memira.

Undersökningen

– Första steget var en undersökning hos Memiras optiker där mina synbehov kartlades och mätningar gjordes för att se om jag hade rätt förutsättningar för att göra en synkorrigering. På kliniken var de väldigt tydliga med att de inte kommer rekommendera en synkorrigering om de inte är säkra på att resultatet skulle bli enligt förväntan. Det gav mig ett mycket professionellt intryck och gjorde att jag kände att jag var i trygga händer. Efter undersökningen och samtal med optiker blev jag rekommenderad att göra ett linsimplantat (ICL). Jag bestämde mig för att göra en synkorrigering och bokade tid för en operation.

Operationen – ICL

– Operationen gick mycket bra! Självklart var jag nervös innan eftersom min skyttekarriär bokstavligen var på spel om något mot förmodan skulle gå fel. Med god framförhållning innan operationsdagen hade jag fått bra information så jag visste vad jag kunde förvänta mig och klinikpersonalen gjorde mig lugnare. Själva operationen var ganska obehaglig men eftersom den bara tar några minuter så var det helt överkomligt. Jag såg relativt bra redan dagen efter och jag var på jobbet som vanligt. Under första veckan kunde synen variera men var aldrig dålig. Efter en vecka var jag återigen på skytteträningarna och jag sköt bättre än tidigare redan då. Idag två månader efteråt ser jag bättre än någonsin!

Ny vardag utan synfel

– Jag valde att korrigera mitt synfel för att underlätta mitt skyttespel. Men med min linsimplantatsoperation kom så många andra fördelar i vardagen. Något så enkelt som att jag slipper krångla med linserna på morgonen. Om man upplever att man är begränsad av glasögon och linser så rekommenderar jag att man i alla fall börjar med en undersökning hos Memira. Om man bestämmer sig för att göra en synkorrigering så kommer det att höja livskvaliteten. På sikt kommer det förmodligen vara ekonomisk fördelaktigt också. Jag är oerhört glad att jag tog beslutet och ångrar inte det en enda sekund!

Øyvind SolbrekkenFlatla

Arbete:
Skytt

Synfel:
Närsynthet/Astigmatism

Behandlingsmetod:
Linsimplantat (ICL)

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Våra kunder

Rickard Söderberg

Rickard Söderberg

Operasångare

Operasångaren och Rickard Söderberg hade svårt att se på scen utan glasögon eller kontaktlinser. Idag tar Rickard toner med perfekt syn!

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Veronica Lovensnö

Veronica Lovensnö

Ekonom, Hockydomare på förbundsnivå & Ishockeytränare

Hockydomaren Veronica Lovensnö var trött på linser! Tack vare ett linsimplantat ser hon idag bättre än någonsin, läs hennes berättelse här!

Synfel: Närsynthet/Astigmatism
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Linda Runesson

Linda Runesson

Bågskytt

Linda är äntligen fri från sina glasögon och kan fokusera 100 % på sin stora passion - bågskytte.

Synfel: Närsynthet/Astigmatism
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 17:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Gällande Ögonlaser/ Linsbyte
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonmottagning/ Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
08 – 517 588 19

Glasögonbutiken i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Specialistoptiker i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08 – 24 40 44

Kontakt till våra kliniker
Kontaktuppgifter till kliniker

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning