My Fredblad

My Fredblad

Glasögonen blev för skosternsfejaren My en stor problematik i hennes yrke. Arbetsmask för skydd mot sot tillsammans med glasögon blev ett ständigt projekt i försök att få båda att sitta på plats under arbetsdagen. Till slut bestämde sig My för att göra en ögonlaser hos oss på Memira och idag ser My bättre än någonsin!

My Fredblad

Arbete:
Skorstensfejare/Kringelsotare

Synfel:
Närsynthet/Astigmatism

Behandlingsmetod:
FS-LASIK, Ögonlaser

Ålder vid operation:
24 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

För mig har operationen varit en otrolig befrielse, jag vaknar upp varje dag och ser världen lite klarare helt enkelt!

Livet och tankarna innan

I åttonde klass fick My reda på att hon hade ett synfel, som resulterade i att hon fick bära glasögon, något My inte kunde identifiera sig med. Till slut kände My att det var dags att göra något åt hennes syn. Bakgrunden till beslutet grundades i att synen är en viktig del i hennes yrke. Bra syn är A och O när det gäller säkerheten uppe på taken. My valde att undersöka vilka metoder det fanns för att bli lins- och glasögonfri.

-Jag hade läst på som en galning innan då jag hade mycket katastroftankar, kunde något bli värre efter operationen och hur? Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig eftersom jag levt med dålig syn under lång tid.

Kirurgen skapade trygghet

Efter mycket research inför operationen var My väldigt nervös, samtidigt som hon var fylld av hoppfullhet. My åkte in en stund innan avsatt tid för operationen för att samla sina tankar. En sjuksköterska fanns på plats för att informera om ingreppet. Inne i operationsrummet berättade en läkare steg för steg för My om hur hennes operation skulle gå till. Detta skapade en trygghet hos My. My fick både lugnade och lokalbedövning för ögonen innan operationen drog i gång.

Efter operationen

Inne på kliniken upplevde My en öppen stämning med trevlig personal och där ingen fråga var för dum att ställa. Efter operationen var My tvungen att vila sina ögon en längre tid för läkningsprocessen. My tyckte det kändes annorlunda eftersom det är något hon i vanliga fall sällan gör.

– Att göra kaffe med stängda ögon var kul och framför allt måste sett väldigt roligt ut för de som såg mig.

My fick efter sin operation biverkningar som torra ögon och ljuskänslighet. Något hon inte tyckte var konstigt eftersom det var enligt den information hon tidigare hade fått av läkare. My kunde inte jobba ute på fält första början på grund av risken att exponera ögonen i skitiga miljöer, hon fick också använda solglasögon en längre tid på grund av ljuskänsligheten och ögondroppar.

Ett liv utan hinder

Idag är My uppe på taken igen och ser bättre än någonsin. My behöver inte längre krångla med att sina glasögon ska sitta på plats under skyddsmasken, som på många sätt är en befrielse för henne . My vaknar på upp varje morgon och ser världen lite klarare tack vare ögonlaser hos Memira. En operation My rekommenderar till alla som går i tankarna och som är väl värd att göra.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Michaela Forni

Michaela Forni

Författare, bloggare & entreprenör

Michaela Forni – författare, bloggare & entreprenör Michaela märkte redan i högstadiet att hon började se dåligt och gjorde allt för att slippa glasögon. Väl hos optikern insåg hon ganska…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 17:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
08 – 517 588 19

Optiker/Ortoptist i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08 – 24 40 44

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning