Mia Eberstien

Mia Eberstein

Mia gillar att löpträna på fritiden, något hon gjort hela sitt liv. Löpträningen krävde bra syn för att eliminera risken att falla i löpspåret, men Mia hade genom åren utvecklat ålderssynthet på sina ögon med astigmatism. Ett synfel som krävde glasögon. Glasögon som blev krångligare och krångligare. Läs vidare om Mias historia till ett liv utan glasögon!

Innan Mias operation

Under springpassen blev Mias glasögon immiga och vid dåligt väder även full med regnstänk. Mia kände sig instängd bakom sina glasögon och glasögonen behövde Mia för kunna se i löpspåren och genom sitt yrke framför dataskärmen. Lösningen för Mia för att slippa glasögon blev ett linsbyte hos oss på Memira.

Innan Mia beslutade sig för att boka en tid för en konsultation samtalade hon med vänner och bekanta som tidigare hade gjort en ögonoperation. Mia var rädd att något skulle misslyckas och gå snett, men hoppet om att få slippa glasögon tog över. Mia fick en trygghet inom sig efter att hennes vänners operationer hade gått bra. Detta resulterade i att Mia bokade en tid för en undersökning. Det var dags att göra något åt glasögonen.

Mia Eberstein

Arbete:
Administrativ assistent

Synfel:
Ålderssynthet, Astigmatism

Behandlingsmetod:
Linsbyte (RLE)

Ålder vid operation:
61 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Resultat har blivit bättre än jag vågade hoppas på.

Inför operationen

Inför operationen var Mia väldigt nervös. När Mia kom till kliniken fick hon både lugnade och bedövningsdroppar som tillsattes i omgångar tills det var dags för operationen.

-Jag blev proffsigt bemött av personal på kliniken. De förstod min rädsla och oro och tog den på allvar.

När det var dags för operation fanns det en läkare på plats som förklarade operationen steg för steg för Mia. Det tog ett öga i taget och förhändelseloppet blev aldrig någon överraskning för henne.

Mias liv efter operationen

Operationen gick bra för Mia och hon tyckte att det kändes tryggt att få vara delaktig i varje steg som hände under operationen. Efter operationen tyckte Mia att det har varit mycket bättre än vad hon hade förväntat sig. Mia har fortsatt problem med mörkerseendet och helos, något Mia tycket är lite jobbigt, men något hon tror kommer gå över och mattas ner under tidens gång efter information från läkare.

Är du nöjd med resultatet?
-Verkligen! Resultat har blivit bättre än jag vågade hoppas på. Jag förstod inte riktigt att jag skulle kunna se utan glasögon efter att jag haft det så länge.

Skulle du rekommendera andra att genomgå en ögonoperation?
Ja! Till de som vill och känner att de kommer att leva ett enklare aktivt liv utan glasögon.

Idag slipper Mia immiga glasögon som behöver torkas av. Mia kan nu springa i spåren utan att vara rädd och falla och kan använda solglasögon som en snygg accessoar i stället för en nödvändighet.

-Jag skulle inte gjort annorlunda nu när jag tänker i efterhand utan jag gjorde rätt val, att göra ett linsbyte.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Monica Sundberg

Monica Sundberg

TV-profil

Tv-profilen Monica Sundberg hade haft glasögon hela livet när hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala. Idag slipper hon glasögon med styrka i sig och är så nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Matts Nylander

Matts Nylander

Chaufför

Matts tyckte att livet med glasögon och linser var rätt begränsat. Han ville leva ett fritt liv och gjorde därför ett linsbyte.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

När artisten Kurt Nilsen fick ålderssynthet tyckte han att det blev allt svårare att göra ett bra jobb på scen. Efter linsbytet ser han äntligen setlisten och publiken igen.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)