Marianne Larsson

Arbete:

Pensionär

Synfel:

grå starr

Behandlingsmetod:

Gråstarrsoperation

Marianne Larsson

Reseälskaren Marianne fick tidigt grå starr och gjorde en gråstarrsoperation på Memiras ögonmottagning i Hagastaden. Hon valde att uppgradera sina linser så att hon idag enbart behöver läsglasögon, vilket är en underbar känsla.

Synen blev gråaktig

Marianne Larsson har sedan hon blev pensionär för 7 år sedan rest runt världen. De senaste åren har hon och hennes make spenderat halva året i deras hus i Spanien. Där lever de livet och umgås med massor av vänner. På ålderns höst började Marianne se suddigare och gråaktigt och det visade sig att hon fått grå starr. Om man fått grå starr måste man göra en gråstarrsoperation för att ta bort den. Efter en undersökning hos Memiras ögonmottagning i Hagastaden fick hon även veta att hon kunde köpa till andra linser så att hon även slapp sina synfel, vilket Marianne bestämde sig för att göra.

Marianne har använt glasögon sedan hon var 6 månader gammal. Hon skelade som barn och fick ha en skålla framför ögat som såg ut som en äggkopp. Sedan dess har varit kraftigt översynt med ett stort brytningsfel och det gjorde att hon har haft glasögon med tjocka glas nästan hela livet. Redan som 30-åring fick Marianne höra om synkorrigerande operationer men på grund av hennes kraftiga synfel och att hon nästintill var helt utan syn på ett öga så ville hon inte riskera att något gick fel.

Marianne Larsson

Arbete:
Pensionär

Synfel:
grå starr

Behandlingsmetod:
Gråstarrsoperation

Ålder vid operation:
68 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Personalen på kliniken var verkligen väldigt sympatisk och de fick mig fullständigt lugn.

Uppgraderade linser

Synen är viktig för Marianne som både bloggar, reser mycket och lever ett härligt pensionärsliv. Det var därför hon bestämde sig för att betala extra för att få andra typer av linser som också gör att man reducera behover av glasögon. En gråstarrsoperation är något man får via sin Region till patientavgift, men möjligheten finns att uppgradera sina linser.
Väl på operationsdagen var inte Marianne nervös, processen hade gått så fort att hon inte hann oroa sig. Till en början var det bestämt att ta ett öga i tagen, men strax innan operationen bestämdes det att de ändå skulle göra båda ögonen samtidigt. Marianne berättar om operationen:

-Jag såg bra direkt efter. Själva ingreppet kändes inte alls och det skedde med mig sittande i en stol. Totalt kostade operationen 2 x 13 000 kr alltså 26 000 kr. Personalen på kliniken var verkligen väldigt sympatisk och de fick mig fullständigt lugn.

Marianne om efter operationen

Efter operationen behöver Marianne enbart läsglasögon, hon beskriver det som om hon har glasögonen på insidan av ögonen istället för utanpå. Från att haft tjocka glas i glasögonen och sett dåligt hela sitt liv, till att enbart behöva läsglasögon är en stor förändring för Marianne och hennes vardag. Dagen efter operationen lämnade hon in sina senaste 26 par glasögon som hon aldrig mer behöver, optikerbutiken tog tacksamt emot alla glasögon. Efter operationen har det inte heller varit några besvär eller konstigheter. Kanske lite torr i ögonen men inget som stör.

Skulle du rekommendera linsbyte till andra?
– Jag rekommenderar alla med synfel att sätta in synkorrigerande linser vid starroperation även om det kostar en slant. Så skönt att slippa glasögon konstant. Inte minst vid munskyddsanvändning så var det underbart att slippa problemen med imma.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Suzanne Reuter

Suzanne Reuter

Skådespelerska

Skådespelerskan Suzanne Reuter gjorde en gråstarrsoperation hos Memira med multifokala linser. Nu slipper hon både grå starr och glasögon!

Synfel: grå starr
Behandlingsmetod: Gråstarrsoperation