Marcus Allbäck

Arbete:

Tidigare fotbollsspelare och fotbollsagent

Synfel:

Ålderssynthet

Behandlingsmetod:

Linsbyte (RLE)

Marcus Allbäck

Tidigare fotbollsspelaren Marcus Allbäck hade använt linser sedan han var 11 år innan han bestämde sig för en linsbytesoperation. Efter att ha krånglat en hel fotbollskarriär med linser så var droppen nådd när han började känna av ålderssynthet.

Se Marcus före, under och efter sin linsbytesoperation:

Marcus Allbäck

Arbete:
Tidigare fotbollsspelare och fotbollsagent

Synfel:
Ålderssynthet

Behandlingsmetod:
Linsbyte (RLE)

Ålder vid operation:
49 år

Jag kan nog knappast bli mer nöjd, på alla parametrar. Memira ni får fem stjärnor!

Marcus om innan linbytesoperationen

Efter fotbollskarriären jobbar Marcus Allbäck som fotbollsagent. Han får vara kvar nära fotbollen och samtidigt hjälpa spelare med deras drömmar. För ungefär två år sedan började Marcus känna att synen förändrade sig och han började se sämre på nära håll. Synen i sitt yrke är otroligt viktigt då han ser många fotbollsmatcher, han beskriver själv att ”synen är vital för mig”. Efter att hans fru och andra han känner gjort en synkorrigerande operation, med fantastiska resultat så tog han själv steget.

Processen började med en undersökning för att säkerställa att en linsbytesoperation var lämplig för Marcus. Där fick han veta att han var perfekt lämpad för ett linsbyte med multifokala linser, han bokade direkt en operationstid och snart var dagen kommen.

Marcus om linsbytesoperationen

Innan linsbytet hade Marcus inga rädslor eftersom Memira gjort otroligt många lyckade operationer. Väl på operationsdagen kände han sig lite nervöst eftersom det är just en operation.

På kliniken gjordes en sista ögonkontroll hos kirurgen som konstaterade att allt såg fint ut. Efter det fick Marcus pupillutvidkande- och bedövningsdroppar samt lugnande innan det var dags för själva linsbytet. Allt gick bra och otroligt fort, cirka 10 minuter per öga. Det gick så fort att Marcus knappt förstod. Det var också smärtfritt, han kände ingen smärta under, precis efter eller dagarna efter operationen. Personalen var oerhört proffsig och Marcus upplever trevligt bemötande av all personal hos Memira i Hagastaden.

Resultatet efter linsbytet

Dagarna efter var bra. Marcus kände av lite grumlighet och suddigt i sidorna men det visste han skulle släppa efter en tid och det gjorde det dagarna efter operationen. Han trodde däremot inte att det skulle vara så bra som det faktiskt var redan dagen efter. Efter 30 år med linser vaknade han dagen efter operationen och behövde inte sätta i dem. Det är Marcus helt fascinerad av. Resultatet är fantastiskt, Marcus kan knappast bli mer nöjd efter sitt linsbyte. Innan operationen hade han höga förhoppningar, det infriades och resultatet blev till och med till det bättre.

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Magdalena Forsberg

Magdalena Forsberg

Världsmästare i skidskytte

Magdalena Forsberg ville slippa glasögon och gjorde ett linsbyte hos Memira i Sundsvall. Äntligen är hon fri och lever ett enklare liv.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Monica Sundberg

Monica Sundberg

TV-profil

Tv-profilen Monica Sundberg hade haft glasögon hela livet när hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala. Idag slipper hon glasögon med styrka i sig och är så nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Matts Nylander

Matts Nylander

Chaufför

Matts tyckte att livet med glasögon och linser var rätt begränsat. Han ville leva ett fritt liv och gjorde därför ett linsbyte.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)