Följ med Lotta – före, under och efter hennes linsbyte!

Lotta Rajalin gjorde ett linsbyte hos Memira och upplever nu en betydligt större frihet i sin vardag. I den här filmen kan du följa henne före och efter, men också under själva linsbytet – ända in i operationssalen.

Direkt efter operationen var jag så glad att jag gick in på ett hotell i närheten och tog ett glas champagne.

Lottas ord – direkt efter linsbytet

Det känns fantastiskt! Och jag kan inte förstå att det gick så fort och bra. Ingenting gjorde ont, jag var inte rädd. Det var inte ens obehagligt. Jag hade en fantastisk läkare som berättade om varje litet skede. ”Nu händer det här, nu känns det så här”. Jag var verkligen helt lugn, och ingenting var svårt eller besvärligt. Och fort gick det, runt 10-15 minuter. Och nu sitter jag här och har nya ögon. Ny syn. Det är lite magi.

Lottas ord – en vecka efter linsbytet

Veckan efter operationen har varit fantastisk. Jag kunde jobba direkt dagen efter – läsa och skriva mejl obehindrat – något jag inte kunnat göra på många år. Jag märker att jag fortfarande gör den här glasögonrörelsen, eftersom hjärnan ännu inte har förstått att jag inte behöver glasögon längre.

Det bästa är att vara mer rörlig, vara mer direkt. Att inte hela tiden ha den där ”glasögondistansen”. Jag kan se på långt håll, jag kan se på nära håll. Jag kan se det allra minsta, det är som att jag har ett barns ögon och kan se de där små krypen och de små sifforna och bokstäverna på körkortet.

Ögonläkaren sa att det kommer att stabiliseras ytterligare när läkningsprocessen är klar, så jag ska på återbesök om tre månader. Men själv upplever jag det som att jag ser perfekt.

Det enda jag ångrar är att jag väntade så länge. Jag borde ha gjort det här för länge sedan.

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån – Fre 08:00 – 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån – Fre 08:00 – 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08-24 40 44

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser ögonlaser
Priser linsbyte

Se våra tider
Till bokningen