Linda Runesson

Linda hade länge haft svår astigmatism och närsynthet, som inte ens kunde avhjälpas helt med glasögon. Det innebär att hon inte såg 100% med sina glasögon och det ledde också till att hon underpresterade när hon sköt bågskytte – hennes stora passion i livet. Hon kunde helt enkelt inte se måltavlan ordentligt, men efter sitt linsimplantat (ICL) kan hon äntligen prestera på topp.

Linda blev erbjuden en operation

Bågskytte är något Linda Runesson lägger mestadels av sin tid på. Sporten betyder allt och känslan när hon uppnår en perfekt runda är oslagbar. Att se bra är också nyckeln till ett bra resultat på banan och tyvärr såg inte Linda inte bra med sina glasögon.

Lindas mammas man testade en dag hennes glasögon och blev förskräckt över hur dåligt hon såg. Han konstaterade att så dåligt ska inte en ung människa behöva se och erbjöd sig sedan betala för en operation till Linda. Han hade själv gjort en linsbytesoperation några år tidigare med goda resultat och ville ge henne samma upplevelse.

Linda Runesson

Arbete:
Bågskytt

Synfel:
Närsynthet/Astigmatism

Behandlingsmetod:
Linsimplantat (ICL)

Ålder vid operation:
33 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Nu kan jag åka på en snorklingsresa till Maldiverna som jag drömt om i hela mitt liv. Jag är äntligen fri.

Inga tveksamheter inför linsimplantatet

Linda bokade in sig på en undersökning hos Memira i Karlstad och fick då veta att hon kunde göra ett linsimplantat (ICL). En tid bokades in och plötsligt var operationsdagen kommen. Linda var helt lugn och kände aldrig några tveksamheter eller nervositet inför ingreppet, bara en känsla av tacksamhet. Hon berättar om sin känsla innan operationen;

– Äntligen skulle jag få se bra igen utan krångel med repiga, smutsiga och obekväma glasögon eller linser. Jag var aldrig det minsta rädd utan litade på läkarens kompetens och de goda omdömen om Memira. Jag kände mig bara glad och förväntansfull.

Ögonen droppades först med pupillutvidgande droppar och bedövande droppar i omgångar innan kirurgen gjorde en sista kontroll och gick sedan till operationssalen. Linda berättar om ingreppet:

– Under ingreppet kände jag absolut ingenting. Läkaren sa till mig att titta hit och dit och sen var det klart. Jag hade dessutom två sköterskor närvarande hela tiden så jag kände mig helt trygg. Bemötandet var verkligen helt fantastiskt av alla på kliniken och det hela gick mycket professionellt till.

Tiden efter Lindas linsimplantat

Dagarna efter upplever Linda som häftiga eftersom hon såg perfekt och gick därför runt och tittade på saker och detaljer. Hon kunde inte riktigt förstå att hennes syn blivit så bra och faktiskt mycket bättre efter operationen än vad hon såg innan med sina glasögon. Hon upplever lite dubbelseende i mörker och kommer därför troligen behöva en kompletterande laserkorrigering på ena ögat – något som är helt normalt i behandlingsprocessen. Trots det så är Linda otroligt nöjd, hon berättar:

– Jag rekommenderar linsimplantat och Memira till alla jag träffar därför en sådan här synkorrigering är livsomvälvande. Det är en otrolig frihet att slippa glasögon och linser och jag kan äntligen nå min fulla potential på bågskyttebanan.

Linsimplantatet (ICL) har verkligen förändrat vardagen för Linda, hon berättar själv:

– Nu slipper leta efter mina glasögon hela tiden, jag slipper trycksår från dem på näsan. Jag kan äntligen gå ut och njuta av regnväder utan att störas av vatten på glasen och min syn är förbättrad till den grad att jag slipper gå in i väggar och dörrar av misstag. Nu kan jag ta på mig en ridhjälm eller moppehjälm utan att glasögonen är i vägen och riskerar att gå sönder. Jag slipper även regelbundet lägga dyra summor på nya glasögon. Dessutom kan jag nu åka på en snorklingsresa till Maldiverna som jag drömt om i hela mitt liv. Jag är äntligen fri.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Peppe Femling

Peppe Femling

Skidskytt

Skidskytten Peppe Femling hade -6 i närsynthet när han bestämde sig för att göra ett linsimplantat hos Memira i Gävle.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Danijela Smoljan

Danijela Smoljan

Beslutsfattare på statlig myndighet

Danijela gjorde ett linsimplantat (ICL) hos Memira i Göteborg. Äntligen kan hon träna obehindrat utan glasögon och linser.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Rickard Söderberg

Rickard Söderberg

Operasångare

Operasångaren och Rickard Söderberg hade svårt att se på scen utan glasögon eller kontaktlinser. Idag tar Rickard toner med perfekt syn!

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)