Lelle Sparringsjö – fotograf & skådespelerska

Lelle arbetar som fotograf och skådespelerska vilket är två yrken som kräver bra syn. Därför bestämde sig Lelle för att göra ett linsbyte hos Memira Göteborg. Läs om hennes upplevelse före, under och efter operationen.

Tidigare i livet hade Lelle inget synfel utan kunde se både på långt och kort håll utan problem, men på senare år kom ålderssynthet smygandes och det gjorde att hon behövde läsglasögon.

-Jag fick ha glasögon överallt och det kändes för mig som en fotboja! Till slut köpte jag glasögon på bensinmackar och apotek och la glasögon lite här och var för att inte stå utan några för då var man helt hjälplös, berättar Lelle.

Lelle Sparringsjö

Arbete:
Fotograf & skådespelerska

Synfel:
Ålderssynthet

Behandlingsmetod:
Linsbyte (RLE)

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Nu kan jag verkligen läsa ALLT utan att kisa eller sträcka ut handen som jag gjorde innan. Det är en halleluja-känsla utan dess like!

Val av klinik till sin operation

Varför hon valde att göra en operation berodde helt enkelt på att hon ville känna sig som ”förut” när hon inte hade några problem, på den tiden hon tog sin syn förgivet. Valet på klinik föll också på Memira, Lelle förklarar:

– Jag hade hört talas om Memira genom en person som min man känner som gjort denna operation för ca 10 år sedan. Och jag kommer ihåg hans ord – ”Det var det bästa jag har gjort!”. Så det var bara självklart för mig att välja Memira. Visst fanns det många konkurrenter som var billigare på marknaden, men det kändes tryggt och säkert då Memira funnits så länge på marknaden och har så duktiga läkare som genomfört flera tusen operationer, förklarar hon.

Innan operationen – Nervös och stora förväntningar

Lelle berättar att innan operationen tänkte hon att rädslan som säkerligen alla som ska genomföra en operation i ögonen har borde vara: tänk om något går fel, kommer jag ha men för livet som torra ögon?

Efter att ha tagit många varv på Google kring operationerna, Memira och läkarna kände Lelle sig redo. Hon räknade också på kostnad, och hur mycket glasögon, linser och nya recept kostar – valet var glasklart Lelle bestämde sig för operation och betalade genom 2 års räntefri delbetalning. När operationsdagen kom kände sig Lelle nervös, hon berättar;

– Om jag var nervös? Jodå, min man sa att han inte kände igen mig samma dag då vi skulle åka till operationen. Jag var snurrig, glömde av vart jag lagt mobilen och gick in i en stolpe, och det var inte pga min syn haha. Samtidigt var mina förväntningar stora – jag var så mentalt redo. Here we go liksom!

När hon kom till kliniken fick hon bedövningsdroppar och lugnande tablett innan det var dags för själva operationen. Lelle satte sig i en stol som liknar en tandläkarstol och hälsade på läkaren som gav ett lugnt och sansat intryck. Även sköterskorna var trevliga och tog hand om Lelle.

-Jag kommer ihåg den starka lampan som jag skulle titta i, det var svårt och jag kisade i början. Men sen vande sig mitt öga och läkaren kunde sätta igång. Detta var under lokalbedövning så man blir inte nedsövd, men man kände ingen som helst smärta, förklarar Lelle.

Livet efter linsbytesoperationen

Hela processen tog runt 15 minuter innan Lelle fick sätta sig i ett vilrum, det var då Lelle upptäckte att hon kunde se.
-Jag tog upp mobilen och skulle ringa min man, det var då jag såg det – men va?! Vilka stora bokstäver jag har på mobilen. Jag får ta ner bokstäverna till normal storlek, mycket riktigt jag kunde läsa direkt efter operationen! Kändes som ett mirakel, berättar Lelle.

Memira Göteborg som klinik var väldigt förtroendeingivande, Lelle kände sig trygg och fick utförliga svar på sina frågor.

När hon kom hem kunde hon läsa på alla burkar och innehållsförteckning. Hon utmanade sig själv att kunna läsa den allra minsta texten hon hittade hemma. Och hon kunde verkligen läsa allt utan att kisa eller sträcka ut handen som en selfiestick som hon gjort innan. Hon berättar att det var helt otroligt, en halleluja-känsla utan dess like!

Den kvällen somnade Lelle med ett leende på läpparna. Dagarna efter var allting som vanligt igen, hon såg som innan hon fick problem med synen om inte bättre. Hon kunde nu jobba obehindrat både framför kameran och datorn. Det enda som var lite läskigt i början var att köra bil i mörker men det gick över efter 2-3 månader.

-Idag är jag så nöjd med mitt resultat! Jag lever mitt liv som vanligt, kan se min mat på tallriken utan att ta på mig glasögon, läsa läxor med barnen, jobba obehindrat igen med kameran, datan och läsa alla små texter, förklarar Lelle med ett leende på läpparna.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Monica Sundberg

Monica Sundberg

TV-profil

Tv-profilen Monica Sundberg hade haft glasögon hela livet när hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala. Idag slipper hon glasögon med styrka i sig och är så nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Matts Nylander

Matts Nylander

Chaufför

Matts tyckte att livet med glasögon och linser var rätt begränsat. Han ville leva ett fritt liv och gjorde därför ett linsbyte.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

När artisten Kurt Nilsen fick ålderssynthet tyckte han att det blev allt svårare att göra ett bra jobb på scen. Efter linsbytet ser han äntligen setlisten och publiken igen.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)