Lars Påhlson

Med åldern fick Lars Påhlson allt sämre syn och glasögon blev till slut nödvändigt. Glasögonen var dock jobbiga och det var alltid något han måste hålla koll på och ordna med. De immar igen, det är opraktiska när man åker skidor eller utövar annan idrott – jobbigt och omständligt. Det gjorde att Lars började fundera på en operation.

Träffade Memira på en mässa

Lars arbetar som resande säljare på ett företag som är grossister inom camping och fritid. Hans arbete innebär en hel del resande då han besöker återförsäljare runtom i Sverige. Det blir många mil på vägarna och nätterna tillbringas ofta på hotell runt om i landet. På fritiden reser han gärna med sin husbil, tränar på gym och supportar sitt älskade Frölunda HC.

När synen blev sämre började Lars använda läsglasögon men bytte snabbt över till progressiva glasögon som funkade okej. Glasögonen gjorde dock hans liv krångligare och en dag befann Lars sig på en mässa och där stod Memira. Efter att ha pratat med dem bokade han in en undersökningstid hos Memira i Göteborg och sen var bollen i rullning. På undersökningen fick han veta att han var lämpad för en linsbytesoperation och en tid bokades in.

Lars Påhlson

Arbete:
Säljare

Synfel:
Ålderssynthet

Behandlingsmetod:
Linsbyte (RLE)

Ålder vid operation:
54 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Själva operationen kändes ingenting, ett besök hos tandläkaren är betydligt värre.

Lars om linsbytesoperationen

På operationsdagen fanns en del nervositet där, men bemötandet på kliniken var fantastiskt och det gav Lars ett lugn. Ögonen droppades och kirurgen gjorde en sista kontroll innan det var dags för linsbytet. Lars berättar om operationen:

– Jag är oerhört förvånad hur lite jag märkte av själva linsbytet. När läkaren tagit ur min gamla lins sade han att vi kommit halvvägs och jag hade knappt märkt någonting. Sedan såg jag min nya lins komma in som en rund ring och sedan var det klart.

Efter operationen fick Lars sitta i ett vilrum en stund innan han fick åka hem. När han satt där tog han upp sin mobiltelefon och kunde faktiskt se vad det stod utan glasögon för första gången på många år – en otrolig känsla.

Lars Påhlson i sitt arbete

Dagarna efter linsbytesoperationen

De första timmarna efter operationen kände Lars av huvudvärk och hade även halos runt ljuskällor. Den första veckan såg han kanten på den nya linsen i ögat och det var egentligen det enda som var jobbigt efter. Det har nu gått snart fyra månader sen Lars gjorde sin linsbytesoperation och det känns nu helt naturligt att inte ha glasögon. Ibland kan han tänka tillbaka på vilket krångel och elände som glasögonen innebar och känner en enorm tacksamhet att han slipper det helt och hållet idag. Halos har också försvunnit och har inget problem med mörkerseendet. Han kan känna att det är något svårare att läsa när det är väldigt mörkt men då är det bara att tända en lampa.

Lars rekommenderar linsbyte till alla och råder folk att inte gå och vänta på att göra en operation utan göra det direkt. Att slippa glasögon ökar livskvaliteten så pass mycket så varför vänta när man kan leva livet utan krångel? Operationen kan låta som en dyr engångskostnad men innan operationen hade Lars ett abonnemang på glasögon som kostade runt 800 kr i månaden. Så om man räknar på det kommer han tjäna in kostnaden på några år.

Livet har blivit mycket enklare efter operationen då han slipper smutsiga och immiga glasögon. På gymmet kan Lars läsa under tiden han tränar då det inte finns några glasögon i vägen som hela tiden gled ner när han svettas. Livskvaliteten är helt enkelt bättre nu.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Monica Sundberg

Monica Sundberg

TV-profil

Tv-profilen Monica Sundberg hade haft glasögon hela livet när hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala. Idag slipper hon glasögon med styrka i sig och är så nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Matts Nylander

Matts Nylander

Chaufför

Matts tyckte att livet med glasögon och linser var rätt begränsat. Han ville leva ett fritt liv och gjorde därför ett linsbyte.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

När artisten Kurt Nilsen fick ålderssynthet tyckte han att det blev allt svårare att göra ett bra jobb på scen. Efter linsbytet ser han äntligen setlisten och publiken igen.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)