Kurt Nilsen

Arbete:

Artist

Synfel:

Ålderssynthet

Behandlingsmetod:

Linsbyte (RLE)

Kurt Nilsen – artist

När artisten Kurt Nilsen fick ålderssynthet tyckte han att det blev allt svårare att göra ett bra jobb på scen. Efter linsbytet ser han äntligen setlisten och publiken igen.

Jag har fått en helt fantastisk syn, och det är glädje!

Kurt Nilsen

Kurt om livet innan linsbytet

Kurt Nilsen jobbar som artist, han står mycket på scen och måste se vilka låtar han ska spela på setlisten. En viktig del av hans arbete är också att se publiken vilket blev svårare och svårare när ålderssynthet slog till. Det tyckte han var det värsta med att få ålderssynthet – att inte kunna se publiken klart och tydligt.
Ju äldre han blev ju sämre har synen blivit. Han använde glasögon för att kunna se ordentligt, något som var väldigt irriterande eftersom han fick som skåror på sidorna av tinningen av glasögonskalmarna. När du känner att du inte kan göra ditt jobb bra längre, då är det på tiden att göra något.

Ringde Memira

Till slut tog han tag i problemet och ringde upp Memira. Han kom på en undersökning och fick veta att han kunde göra ett linsbyte. Han bokade in en operationstid och gjorde ett linsbyte. Operationen fick väldigt fort och dagen efter såg han helt klart. Han fick droppa med ögondroppar några veckor efter operationen och Kurt kände att synen bara blev bättre och bättre med tiden.

Kurt är otroligt glad att han ringde Memira för att få ordning på synen. Vardagen har blivit helt annorlunda nu när han ser bra. Han ser vad han håller på mig, han ser människorna ute i salen- som är det viktigaste för honom. Som artist ska man kunna läsa av sin publik, har det de bra, hör de detta, sjunger de med? Det kan han nu efter linsbytet.

– Jag kan till och med se fingeravtrycket i mina händer. Jag har fått en helt fantastisk syn, och det är glädje!

Våra kunder

Monica Sundberg

Monica Sundberg

TV-profil

Tv-profilen Monica Sundberg hade haft glasögon hela livet när hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala. Idag slipper hon glasögon med styrka i sig och är så nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Matts Nylander

Matts Nylander

Chaufför

Matts tyckte att livet med glasögon och linser var rätt begränsat. Han ville leva ett fritt liv och gjorde därför ett linsbyte.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou

Journalist, författare, programledare

Alexandra Pascalidou har ett hektiskt liv, och livet med glasögon passar inte riktigt in. Därför valde hon att göra en linsbytesoperation, och kunde inte varit mer nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)