Klaus Mörk Andersen

Klaus åldersynthet gjorde att han hela tiden måste växla mellan att ha läsglasögon och ta av dem när han skulle växla mellan att se på nära och längre håll. Därför uppsökte han Memira för att få ett linsbyte. Men linsbytet var faktiskt inte Klaus första synkorrigerande operation.

For snart 20 år sedan, blev jag laseropererad, då jag såg mycket dåligt. Jag kände inte igen folk jag kände på 10 meters avstånd, så dåligt såg jag. Laseroperationen var så positiv att jag redan då visste att jag skulle göra linsbyte den dag jag blev ålderssynt för att åter bli fri från glasögon.

Ögonlaseroperation

For snart 20 år sedan, blev jag ögonlaseropererad, då jag såg mycket dåligt. Jag kände inte igen folk jag kände på 10 meters avstånd, så dåligt såg jag. Laseroperationen var så positiv att jag redan då visste att jag skulle göra linsbyte den dag jag blev ålderssynt för att åter bli fri från glasögon.

Jakt och linsbyte

Jag är jordbrukare och jag intresserar mig mycket för jakt, eftersom jag tycker det är en fin hobby där man kommer ut i naturen regelbundet. När man är på jakt är läsglasögon ett stort hinder. När jag skulle se på långt håll behövde jag ta på de vanliga glasögonen och när jag skulle skicka SMS eller se något på nära håll behövde jag ta av dem och sätta på läsglasögonen. Nu efter linsbytet är det stor skillnad, jag känner en stor frihet.

Linsbytet innebär att jag har fått nya linser i ögonen, som har synskärpa på flera olika avstånd för att ge bra djupseende. Det är toppen, det ger så mycket extra livskvalitet.

Beslutet och undersökningen

Före jag beslutade mig för att göra en andra synkorrigerande operation, tänker jag förstås noggrant igenom hur det skulle gå och om de skulle kunna göra så att jag fick bra syn. Och det är något jag vill säga, när man kommer till Memira och blir mottagen på kliniken av den trevliga, professionella personalen; kunniga ögonkirurger, sköterskor och optiker så känner man sig trygg. Man gör först en undersökning av ögonen för att se om det passar och sedan blir man undersökt en gång till direkt före operationen för att helt säkert veta att allt är som det ska

Gör det ont?

Före jag skulle göra linsbytet var jag lite fundersam om det skulle göra ont att operera sig, det är ju ändå ett ingrepp där man tar ut ögats linser och sätter in nya. Men det gjorde inte alls ont varken vid operationen eller efteråt. Det obehagligaste var att tankarna inför operationen.

Dagen efter operationen kändes det lite som att jag hade grus i ögonen även om det inte gjorde ont. De ögondroppar som jag fick med som man ska ta efter operationen lindrade och snart hade allt obehag försvunnit.

Klaus Mörk Hansen

Klaus Mörk Andersen

Arbete:
Jägare och jordbrukare

Synfel:
Ålderssynthet

Behandlingsmetod:
Linsbyte efter ögonlaser

Ålder vid operation:
57 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Michaela Forni

Michaela Forni

Författare, bloggare & entreprenör

Michaela Forni – författare, bloggare & entreprenör Michaela märkte redan i högstadiet att hon började se dåligt och gjorde allt för att slippa glasögon. Väl hos optikern insåg hon ganska…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 17:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
08 – 517 588 19

Optiker/Ortoptist i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08 – 24 40 44

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning