Johannes Maxweller – Pappa

Ställ en fråga till Johannes i kommentarsfältet nedan!

Mitt nya liv utan glasögon och linser kan bäst sammanfattas med ett ord. Befrielse. Jag kände redan efter operationen men även än idag, några år senare en enorm befrielse i vardagen. Jag kan idag slumra till när jag lägger mina två små barn för natten utan att behöva vakna 30 minuter senare med torra, irriterande ögon med linser på sned. Jag känner att min ögonoperation är de bäst spenderade pengarna någonsin. Om jag jämför med alla pengar jag lagt ut genom åren på glasögon, linser och tillbehör så är det även rent ekonomiskt billigare i längden med en ögonoperation.

Glasögonen och linserna

När jag var åtta år fick jag mina första par glasögon.  Första dagen jag fick mina glasögon som jag så stolt satt på min näsa när jag gick till skolan den morgonen blev snabbt en ångestmoment när elaka kommentarerna haglade över mig i korridorerna. När jag blev 15 kom vändningen när jag hörde talas om kontaktlinser och lyckades övertala mina föräldrar att köpa de till mig. Från den dagen bar jag kontaktlinser i princip varje dag i nästan 20 år. Nämn ett problem med kontaktlinser, vilket som helst och jag har upplevt det.

Ögonlaser

Jag hade precis fyllt 33 år när jag såg en reklam för Memira. Jag blev helt fast direkt vid tanken av att kunna se klart och bokade en tid för ett första möte på kliniken på Vasagatan i Stockholm. På undersökningen fick jag veta att jag var kunde göra ögonlaser och bokade tid för ögonlaser redan veckan efter.

På operationsdagen kände jag mig aldrig nervös utan var hela tiden lugn och förväntansfull. Förmodligen berodde mitt lugn på klinikens trygga bemötande. Det första som hände var att jag fick en tablett med lite lugnande medel för att kunna slappna av. Sedan fick jag komma in i operationsrummet där läkaren än en gång förklarade hur ingreppet skulle gå till och jag hade även möjlighet att ställa lite frågor. Sedan var det dags! Jag fick ögondroppar med lokalbedövning och sedan gick allt väldigt snabbt. Jag fick hela tiden information om vad som hände och jag hann inte ens känna obehag innan det var klart. Det kändes som att det bara tog max ett par minuter! Helt otroligt!

Min syn var väldigt dimmig direkt efter operationen och jag fick med mig bedövande ögondroppar hem. Jag lade mig på soffan när jag kom hem och låg där resten av dagen. Med jämna mellanrum tog jag dropparna som lindrade svedan och smärtan i ögonen och gjorde att det faktiskt kändes helt okej. Såklart gjorde det ont bitvis men det var helt klart hanterbart. Efter att jag sovit en lång stund kunde jag samma kväll se på tv med klar syn. Det var nästan overkligt. Dagen därpå gick jag på jobbet som vanligt men med en stor skillnad. Jag hade varken linser eller glasögon längre. Jag kände mig så fri!

Johannes Maxweller

Arbete:
Pappa

Synfel:
Närsynthet/Astigmatism

Behandlingsmetod:
FS-LASIK

Ålder vid operation:
33 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Michaela Forni

Michaela Forni

Författare, bloggare & entreprenör

Michaela Forni – författare, bloggare & entreprenör Michaela märkte redan i högstadiet att hon började se dåligt och gjorde allt för att slippa glasögon. Väl hos optikern insåg hon ganska…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 17:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
08 – 517 588 19

Optiker/Ortoptist i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08 – 24 40 44

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning