Evalena Gartrup

Evalena är 51 år och jobbar som kock på en förskola i Vreta Kloster. Hon har en aktiv fritid och gillar att gå power walk och spela frisbeegolf. Synen är otroligt viktig både i hennes jobb och fritidsaktiviteter då hon följer recept, lagar mat, skriver matsedlar och både siktar och följer frisbeen vid golfen.

Livet innan linsbytesoperationen

Evalena började använda glasögon i första klass. Hon var då närsynt och hade brytningsfel, men med åldern kom även ålderssynthet som gjorde att hon behövde progressiva glasögon. Glasögonen var jobbiga och funkade inte särskilt bra, hon testade flera olika men hittade inga glasögon som kändes bekväma för henne. Att ha flera par för olika tillfällen kändes heller inte bra. I jobbet som kock är det även besvärligt med glasögon för de immade igen när hon stod över varma grytor, öppnade ugnarna och gick in i frysen.

Evalena började därför överväga att göra ett linsbyte. Något som hennes sambo hade gjort och var så nöjd med. Hon tog första steget och bokade en undersökning. På undersökningen hos Memira i Linköping fick hon vet att hon kunde göra en linsbytesoperation med multifokala linser. Evalena bokade in en tid och i början av sommaren 2022 var det dags.

Tankarna innan var inte jobbiga utan hon visste hur allt skulle gå till och hade fått mycket information både från Memira och från sin sambo. Såklart tänkte hon på resultatet men hon var inte särskilt orolig. Hennes rädsla var egentligen tankarna på att vad händer om jag hostar eller nyser under operationen.

Evalena Gartrup

Arbete:
Kock på förskola

Synfel:
Ålderssynthet, Närsynthet/Astigmatism

Behandlingsmetod:
Linsbyte (RLE)

Ålder vid operation:
51 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Linsbytesoperationen var en häftig upplevelse och det kändes inget. Jag var så imponerad av att ingreppet tog så kort tid och att jag kände inget obehag alls.

Linsbytesoperationen och resultatet efter

Operationsdagen var här och på kliniken blev hon otroligt bra bemött, det kändes som om hon var på spa. Hon fick information och genomgick en undersökning innan hon fick bedövande ögondroppar samt pupillutvidgande droppar. Väl inne på operationen så gick det jättebra, Evalena berättar:

-Det var en häftig upplevelse och det kändes inget. Jag var så imponerad av att ingreppet tog så kort tid och att jag kände inget obehag alls.

Evalena tyckte både upplevelsen och att maskinerna var så häftiga. Dagarna efter gick bra, hon kände sig lite ”grusig” i ögonen och något ljuskänslig.

Det har bara gått några veckor sedan operationen men resultatet är Evalena redan nöjd med. Hennes förväntningar innan var inte lika höga som resultatet blev så hon är jättenöjd och rekommenderar absolut linsbyte till andra. Nu är livet smidigare, bara att kunna gå ute i regn utan att behöva putsa på glasögonen är en fantastisk känsla. Också på jobbet kan hon äntligen läsa på datorn och recept obehindrat, och när hon spelar frisbeegolf kan hon lätt hitta frisbeen, speciellt när hon kastat bort dem bland buskar eller träd :).

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Ulla Thorstenson

Ulla Thorstenson

Lärare

Ulla Thorstenson stora hobby är hundar och hundträning. Glasögon passade inte in i sitt aktiva liv, men efter ett linsbyte slipper hon.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Sandra Celan

Sandra Celan

Klinikchef på Memira Uppsala

Sandra Celan gillade inte att känna sig begränsad av läsglasögon. Hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala och är fri från glasögon.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Johanna Greén

Johanna Greén

Konsult inom verksamhetsutveckling

Glasögon passade inte riktigt in i träningsälskaren Johanna Gréens liv. Hon gjorde ett linsbyte och är fri från glasögon och kan träna utan krångel.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)

Skicka e-post till oss

Ring oss

Gällande Ögonlaser/ Linsbyte
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonmottagning i Stockholm
Region Stockholm | Remiss
Mån – Fre 09:00 – 11:00
08 – 517 588 19

Ögonmottagning i Malmö
Region Skåne | Remiss
Mån – Tor 08:00 – 9:00
040 – 620 89 20

Glasögonbutiken i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Glasögonbutiken i Hagastaden
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08-24 40 55

Kontakt till våra kliniker
Kontaktuppgifter till kliniker

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning