Evalena Gartrup

Evalena är 51 år och jobbar som kock på en förskola i Vreta Kloster. Hon har en aktiv fritid och gillar att gå power walk och spela frisbeegolf. Synen är otroligt viktig både i hennes jobb och fritidsaktiviteter då hon följer recept, lagar mat, skriver matsedlar och både siktar och följer frisbeen vid golfen.

Livet innan linsbytesoperationen

Evalena började använda glasögon i första klass. Hon var då närsynt och hade brytningsfel, men med åldern kom även ålderssynthet som gjorde att hon behövde progressiva glasögon. Glasögonen var jobbiga och funkade inte särskilt bra, hon testade flera olika men hittade inga glasögon som kändes bekväma för henne. Att ha flera par för olika tillfällen kändes heller inte bra. I jobbet som kock är det även besvärligt med glasögon för de immade igen när hon stod över varma grytor, öppnade ugnarna och gick in i frysen.

Evalena började därför överväga att göra ett linsbyte. Något som hennes sambo hade gjort och var så nöjd med. Hon tog första steget och bokade en undersökning. På undersökningen hos Memira i Linköping fick hon vet att hon kunde göra en linsbytesoperation med multifokala linser. Evalena bokade in en tid och i början av sommaren 2022 var det dags.

Tankarna innan var inte jobbiga utan hon visste hur allt skulle gå till och hade fått mycket information både från Memira och från sin sambo. Såklart tänkte hon på resultatet men hon var inte särskilt orolig. Hennes rädsla var egentligen tankarna på att vad händer om jag hostar eller nyser under operationen.

Evalena Gartrup

Arbete:
Kock på förskola

Synfel:
Ålderssynthet, Närsynthet/Astigmatism

Behandlingsmetod:
Linsbyte (RLE)

Ålder vid operation:
51 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Linsbytesoperationen var en häftig upplevelse och det kändes inget. Jag var så imponerad av att ingreppet tog så kort tid och att jag kände inget obehag alls.

Linsbytesoperationen och resultatet efter

Operationsdagen var här och på kliniken blev hon otroligt bra bemött, det kändes som om hon var på spa. Hon fick information och genomgick en undersökning innan hon fick bedövande ögondroppar samt pupillutvidgande droppar. Väl inne på operationen så gick det jättebra, Evalena berättar:

-Det var en häftig upplevelse och det kändes inget. Jag var så imponerad av att ingreppet tog så kort tid och att jag kände inget obehag alls.

Evalena tyckte både upplevelsen och att maskinerna var så häftiga. Dagarna efter gick bra, hon kände sig lite ”grusig” i ögonen och något ljuskänslig.

Det har bara gått några veckor sedan operationen men resultatet är Evalena redan nöjd med. Hennes förväntningar innan var inte lika höga som resultatet blev så hon är jättenöjd och rekommenderar absolut linsbyte till andra. Nu är livet smidigare, bara att kunna gå ute i regn utan att behöva putsa på glasögonen är en fantastisk känsla. Också på jobbet kan hon äntligen läsa på datorn och recept obehindrat, och när hon spelar frisbeegolf kan hon lätt hitta frisbeen, speciellt när hon kastat bort dem bland buskar eller träd :).

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Monica Sundberg

Monica Sundberg

TV-profil

Tv-profilen Monica Sundberg hade haft glasögon hela livet när hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala. Idag slipper hon glasögon med styrka i sig och är så nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Matts Nylander

Matts Nylander

Chaufför

Matts tyckte att livet med glasögon och linser var rätt begränsat. Han ville leva ett fritt liv och gjorde därför ett linsbyte.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

När artisten Kurt Nilsen fick ålderssynthet tyckte han att det blev allt svårare att göra ett bra jobb på scen. Efter linsbytet ser han äntligen setlisten och publiken igen.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)