Danijela Smoljan

Arbete:

Beslutsfattare på statlig myndighet

Synfel:

Närsynthet

Behandlingsmetod:

Linsimplantat (ICL)

Danijela Smoljan

Träningsälskaren Danijela hade i många år tänkt på en synkorrigerande operation innan hon tog steget. Hon gjorde ett linsimplant (ICL) som har gjort hennes vardag och träning enklare. Läs om vägen dit.

En aktiv livsstil

Danijela arbetar som beslutsfattare på en statlig myndighet vilket innebär mycket tid framför skärm. Utöver det är träning i olika former en stor del av hennes liv. Hon gillar styrka och motion både hemma och ute i naturen. Synen är viktig både i hennes arbete men också under träningen. I träningen behövde hon vara försiktig så att glasögonen inte skulle ramla av eller gå sönder, och linserna kunde krångla, vilket var ett ständigt irritationsmoment.

Danijela tröttnade på sin närsynthet och bokade en undersökning hos Memira i Göteborg. Hon var orolig att hon skulle bli nekad att göra en operation på grund av sitt stora synfel och tunna hornhinna, så glädjen var total när hon efter undersökningen fick veta att hon kunde göra ett linsimplantat (ICL). Hon hade tänkt på detta i många år och äntligen skulle det bli verklighet.

Personalen på Memira i Göteborg var oerhört trevliga och kunniga vilket var en trygghet för mig.

Dagen för linsimplantatet (ICL)

Inför operationen var Danijela inte särskilt nervös utan hon var välinformerad vilket var en trygghet för henne. Väl på plats på operationsdagen fick hon bedövnings- och pupillutvidgande droppar. Sen var det dags för själva operationen som tog drygt 40 minuter. Under tiden gick sjuksköterskorna och kirurgen igenom varje moment som gjordes.

– Väl inne i operationssalen kunde jag se klart direkt, vilket var en fantastisk känsla. Efter operationen såg personalen till att jag fick vila och att allt var som det ska. Det var ett antal kontroller som gjordes för att säkerställa trycket i ögonen var normalt innan hemgång.

Danijela om livet utan glasögon och linser

Dagarna efter operationen var Danijela ljuskänslig, vilket är en normal bieffekt efter operationen, det avtog så småningom. Stundvis såg hon även suddigt på grund av dropparna med både antibiotika och kortison som påverkade synskärpan. Trots det tyckte hon att det var en spännande tid där hon såg fram emot att kunna se bra utan glasögon och linser.

Nu har det gått över en månad sen operationen och Danijela är otroligt nöjd över resultatet. Det underlättar både hennes vardag och arbete.

-Det blev ett fantastiskt bra resultat, som inte hade kunnat bli bättre. Jag sparar så mycket tid med att slippa linser och glasögon. Under träning så behöver jag inte vara försiktig med att glasögonen ska ramla av eller gå sönder och jag kan äntligen dyka och se klart under vattnet.

Danijela skulle rekommendera linsimplantat (ICL) starkt, dels då det underlättar i livet, dels den frihetskänslan man får av att alltid kunna se klart och dessutom att slippa processen med linser eller glasögon.

Våra kunder

Peppe Femling

Peppe Femling

Skidskytt

Skidskytten Peppe Femling hade -6 i närsynthet när han bestämde sig för att göra ett linsimplantat hos Memira i Gävle.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Rickard Söderberg

Rickard Söderberg

Operasångare

Operasångaren och Rickard Söderberg hade svårt att se på scen utan glasögon eller kontaktlinser. Idag tar Rickard toner med perfekt syn!

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Veronica Lovensnö

Veronica Lovensnö

Ekonom, Hockydomare på förbundsnivå & Ishockeytränare

Hockydomaren Veronica Lovensnö var trött på linser! Tack vare ett linsimplantat ser hon idag bättre än någonsin, läs hennes berättelse här!

Synfel: Närsynthet/Astigmatism
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)