Alexandra Pascalidou

Arbete:

Journalist, författare, programledare

Synfel:

Ålderssynthet

Behandlingsmetod:

Linsbyte (RLE)

Alexandra Pascalidou

Alexandra har ett hektiskt liv, hon reser mycket, står på scen, intervjuar, läser manus, skriver böcker och mycket mer. Livet med glasögon passade inte riktigt in i hennes liv och därför valde hon att göra en linsbytesoperation. Följ med på hennes resa dit.

Glasögonkrångel i arbetet

Alexandra fick synfel tidigt i livet, och kände inte för att använda glasögon eftersom hon då blev kallad för glasögonorm. Hon satt därför längst fram i klassrummet och kisade för att se vad läraren skrev på tavlan. Det dröjde innan hon äntligen fick börja använda linser som passade henne mycket bättre. Trots det gjorde Alexandra en ögonlaseroperation på 90-talet för att korrigera sin närsynthet. En operation som funkat otroligt bra fram tills ålderssynthet slog till och läsglasögon blev ett måste.

I hennes arbete som journalist, författare, programledare och ordförande för UN Women Sverige, handlar det mycket om att se människor på flera olika sätt. Inte minst se personen hon intervjuar men också se människan i sin helhet. En viktig del är också att kunna se manus, vilket var problematiskt på scen där hon inte alltid kunde ha läsglasögon. Det har hänt att hon läste fel, som när Hägglund blev Hägglöv, vilket inte kändes så bra. Utöver detta blir det en del tid framför datorn som också är krångligt med läsglasögon som tappas bort och som blir skitiga. Hon önskade att slippa den förstorade texten på både manus och mobil, och kunna leva sitt liv med högt tempo utan att behöva tänka på synen och se dåligt.

Alexandra Pascalidou

Arbete:
Journalist, författare, programledare

Synfel:
Ålderssynthet

Behandlingsmetod:
Linsbyte (RLE)

Ålder vid operation:
52 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Linsbytet har verkligen underlättat både mitt yrkesliv och privatliv.

Rädsla försvann snabbt på kliniken

Efter en undersökning hos Memira i Hagastaden bekräftades det att hon kunde göra en linsbytesoperation. En tid bokades snabbt efter och Alexandra var mer redo än någonsin. Hon erkänner att hon var lite rädd innan operationen, väl på kliniken var allt lugnt och tryggt så rädslan försvann snabbt. Operationen gick också otroligt fort, cirka 6 minuter per öga och vips kunde hon se. På kvällen scrollade hon på Instagram och skrev en artikel utan problem.

De första dagarna var synen lite suddig men det klarnade successivt och hon upplever att det gick snabbt. Nu har det gått över 3 månader sedan operationen och hon kunde inte vara mer nöjd. Alexandra berättar att det inte känns som om hon har haft problem med ögonen utan ser perfekt, och går runt och säger till folk att göra detta.

Nu slipper hon släpa på glasögonen och krångla framför datorn eller när hon ska läsa på mobilen. Många köper dyra väskor eller smycken men för Alexandra var det självklart att investera i sig själv istället för att unna sig materiella saker. Hon ville se klart och tydligt, och se hela människan vilket hon kan idag. Hon är så tacksam att hon trotsade sin rädsla, att göra linsbytet var så mycket enklare än vad hon någonsin hade kunnat tro.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Monica Sundberg

Monica Sundberg

TV-profil

Tv-profilen Monica Sundberg hade haft glasögon hela livet när hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala. Idag slipper hon glasögon med styrka i sig och är så nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Matts Nylander

Matts Nylander

Chaufför

Matts tyckte att livet med glasögon och linser var rätt begränsat. Han ville leva ett fritt liv och gjorde därför ett linsbyte.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

När artisten Kurt Nilsen fick ålderssynthet tyckte han att det blev allt svårare att göra ett bra jobb på scen. Efter linsbytet ser han äntligen setlisten och publiken igen.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)