Alexander Johansson

Yoga, löpträning, matlagning och kampsport är en del av Alexanders alla fritidsintressen. Med glasögon och linser kunde dessa vara riktigt krångliga att utöva, så vad bestämde sig Alexander för att göra? Jo, en ögonlaserbehandling som visade sig göra livet mycket enklare.

Aktivt liv

Innan Alexander bestämde sig för en ögonlaserbehandling hade han länge tänkt på det från och till. Något som höll honom tillbaka var priset, men efter att ha räknat på det så såg han det mer som en investering. Alexander lever ett aktivt liv där hans fritidsintressen är viktiga. Han tränar bland annat kampsport och berättar hur skönt livet är efter behandlingen.

– Något som är väldigt skönt är just att slippa glasögon och linser i kampsporten. Där det är mycket närkontakt och man kan komma åt ögonen. Samma med yogan, det är inte lätt att stå på huvudet, på sidan eller i många andra positioner och vinklar med glasögon eller linser, berättar han.

Alexander Johansson

Arbete:
Elektrifisering av bilresor & bilpooler med elbilar

Synfel:
Närsynthet/Astigmatism

Behandlingsmetod:
Trans-PRK

Ålder vid operation:
29 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Jag tycker att ögonlaserbehandlingen har styrkt mitt självförtroende. Jag har mycket kundkontakt i mitt arbete, både positiva och ibland arga eller irriterande. Hela självkänslan har blivit bättre utan glasögon och linser.

Utöver yoga och kampsport har Alexander en hund som tar en del tid. Han förklarar:

– Mina ca två timmar om dagen där jag är ute och promenerar med vovven har blivit betydligt bekvämare och smidigare utan glasögon och linser. När man stiger upp kl 05:00 och ska ut med vovven i duggregnet, då är det fantastiskt skönt att slippa dra på sig linserna eller ha igenimmade eller regnblöta glasögon, berättar han.

Behandlingsdagen

Innan behandlingen fanns en viss nervositet då han hoppats på en ögonlasermetod med snabbare läkningsprocess. Dock blev han rekommenderad metoden Trans-PRK, som har en något längre läkningsprocess än den vanligaste metoden FS-Lasik. Det innebär att man måste vara hemma från sin sysselsättning och hålla sig borta från fysisk aktivitet i minst en vecka efter behandlingen. På kliniken försvann oron något då han fick bra service och hjälp. Alexander berättar:

– Jag blev fantastiskt bemött på kliniken. Lugnt, de hade stenbra koll, ingen stress och kände mig trygg genom hela processen. De tog mig genom steg för steg, svarade på mina frågor och tog sig tid för mig, berättar han.

Själva operationen upplevde Alexander som spännande. Han kom in i operationssalen, lade sig på britsen och lasern började jobba. Det luktade lite bränt vilket det kan göra när lasern arbetar och det förklarar han som en konstig men ändå unik situation. Trots det tycker han ändå att en laserbehandling låter värre än vad det är, då det fick fort och inte gjorde ont under tiden. Alexander konstaterar att ett besök hos tandläkaren är tio gånger jobbigare.

Det han kände mest oro över efter behandlingen var att hans sambo inte var hemma och kunde hjälpa honom. När behandlingen väl var genomförd så gick det förvånansvärt bra. Han hade förberett med matlådor, och sorterade upp de olika dropparna i lådor med olika färger eftersom han inte såg vilken som var vilken.

Efter ögonlaserbehandlingen

Det är lätt att tänka att glasögon och linser inte är så pass jobbigt att sätta på sig på morgonen eller att använda hela dagarna i alla olika väder och aktiviteter. Men efter att Alexander gjorde ögonlaserbehandlingen har han helt andra känslor, han förklarar:

– Jag är extremt lycklig! Det är som ett mirakel – att vaknat upp hela livet och slippa processen ”Var är linserna? Var är glasögonen, sitter jag på dem?” Riktig vardagslyx, berättar Alexander skrattandes.

Han fortsätter med att berätta om resultatet:

– Än idag ser jag bättre än vad jag gjorde innan med linser. Jag kommer på mig själv att kunna se saker som skyltar och texter på långt håll som jag inte kunde förut. Resultatet har varit stabilt sedan cirka fyra veckor efter behandlingen, utan tvekan skulle jag rekommendera den här behandlingen, avslutar han.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Joel Moya

Joel Moya

MMA-fighter

Joel Moya VM-medaljör, Amateur MMA, Las Vegas 2015. Joel Moya, 24 år, jobbar heltid som elektriker och använder nästan all sin fritid till att träna MMA fightning. Passionen för MMA...

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Trans-PRK