Memira förvärvar EyeCenter och StureOptikern – samlar allt för ögat

Memira förvärvar Stockholm EyeCenter, Täby EyeCenter och StureOptikern. Den gemensamma visionen är att samla allt för ögat under samma tak. Genom affären samlas branschens ledande experter och Nordens största och bredaste helhetserbjudande för ögon skapas.

Vi kommer kunna erbjuda våra befintliga kunder fler tjänster och vi kommer nå nya kunder genom vår kombinerade kompetens och närvaro både online och på fler fysiska platser. Det här är ett stort kliv framåt i vår framtida expansionsresa.

Johanna Öberg, vd Memira

Memira har arbetat med synkorrigerande behandlingar i 30 år med erfarna optiker och läkare som tillsammans hjälpt över 100 000 kunder till ett liv utan glasögon och linser. Idag är bolaget Skandinaviens ledande kedja inom synkorrigerande operationer samt en av de ledande aktörerna i världen på linsbytesoperationer. Memira erbjuder sedan ett drygt år tillbaka även specialiserad ögonsjukvård med ögonmottagning och gråstarrsoperationer på uppdrag av Region Stockholm. EyeCenter har sedan 25 år utvecklat ett helhetskoncept för medicinsk ögonvård och synkorrektion och samlar idag ledande specialister – ögonläkare, optiker och skelningsspecialister. Tillsammans skapas nu ett gemensamt företag med en vision att vara en ögonpartner genom hela livet.

  • Vi skapar något nytt och unikt i branschen genom att samla ledande ögonexperter och erbjuda våra kunder ett oslagbart helhetserbjudande genom hela livet. Det här är en strategiskt viktig affär för att bli en one-stop-shop för ögat, säger Johanna Öberg, vd Memira.
  • Memira och EyeCenter kompletterar varandra väldigt bra och jag är glad att vår verksamhet nu kommer in i ett ännu större sammanhang med planer på att expandera vårt framgångsrika koncept i Norden. Jag ser stor potential i resan framåt, säger Peter Seideman, grundare och styrelseordförande på EyeCenter.

Idag upplever många människor besvär med ögonen och synen och med en åldrande befolkning som blir allt mer aktiv förväntas marknaden växa.

  • Styrkan i vårt helhetserbjudande framåt kommer ligga i vår samlade expertis. Vi behåller det som bra är och lägger till vad som saknas, tillsammans kommer sammanslagningen få oss alla att växa. Vi samlar inte bara kunderbjudandet utan kan också satsa gemensamt på utveckling, vilket gör att vi kan får mer kraft i alla led, säger Johanna Öberg, vd Memira.

EyeCenter har ögoncenter på Norrlandsgatan i Stockholm City och i Täby samt StureOptikern, Stockholms mesta premiumbutik för eye fashion. Totalt har bolaget 40 medarbetare. Memira har runt 200 medarbetare och finns idag på cirka 50 orter i Sverige, Norge och Danmark. Köpeskillingen kommer inte att offentliggöras.

Stureoptikern hemsida

För mer information:

Johanna Öberg, CEO

Christine Westerlund, Director of Business Development & Corporate Communication, +46 723 899 894

Om Memira

Memira är Skandinaviens ledande kedja inom refraktiv kirurgi, samt en av de ledande aktörerna i världen på linsbytesoperationer. Våra kirurger har tillsammans en samlad erfarenhet av över 400 000 ögonoperationer och genomför årligen tusentals ögonoperationer. Vi har ett kliniskt råd och en kvalitetsgrupp som hela tiden följer och utvärderar ny teknik och nya metoder. Idag finns vi på ca 50 orter i Sverige, Norge och Danmark.

Fråga oss

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18