Yasser Mostofi

Immiga och blöta glasögon var nästan vardag för Yasser innan han bestämde sig för att göra en ögonlaserbehandling. Läs om Yassers resa till ett liv utan glasögon.

Lasern jobbade i 7 sekunder på varje öga, så jag var i behandlingsrummet i mindre än 10 min. Direkt efter operationen kunde jag se. Det var helt surrealistiskt.

Yasser arbetar som projektledare inom byggdesign, och i många situationer är det omständligt att använda glasögon eftersom han arbetar mycket utomhus. Glasögonen immar igen, blir blöta och det är obekvämt att använda skyddsglasögon över glasögon.

Innan Yasser bestämde sig för att göra en ögonlaser hade han funderat på det en längre tid. Han hade hört att man ska vänta med att göra en behandling tills synen är stabil – vilket stämmer. På undersökningen bekräftades det att hans syn var stabil och att synfelet kunde korrigeras med en ögonlaserbehandling. Han fick också svar på alla sina frågor och fick med sig information att läsa hemma i lugn och ro. Yasser berättar;

-Jag kände att Memira var väldigt duktiga att informera om hur behandlingen går till och vilket resultat jag kunde förvänta mig direkt efter behandlingen och tiden efteråt. Så jag kände för att boka en tid för ögonlaserbehandling efter min undersökning.

”Det är helt sjukt hur snabbt behandlingen gick, jag hann inte ens bli nervös”

Operationsdagen kom och på plats fick Yasser lugnande medicin innan ögonläkaren gjorde sista kontrollen. Efter det fick han en operationsmössa som han tog på sig och lade sig sedan på britsen under lasermaskinen.

-Lasern jobbade i 7 sekunder på varje öga, så jag var i behandlingsrummet i mindre än 10 min. Direkt efter operationen kunde jag se. Det var helt surrealistiskt, säger Yasser.

När behandlingen var färdig vilade han en stund på kliniken innan han åkte hem. Efter en FS-lasik kan det svida i ögonen ett par timmar efter, vilket även Yasser kände av. Han berättar;

-Jag var beredd på att det skulle svida, det var exakt som Memira hade informerat mig om – som att ha hackat otroligt mycket lök. Jag fick med mig bedövningsdroppar som jag kunde använda för att lindra svedan men jag kände inte att jag behövde dem, säger han.

Dagarna efter behandlingen var ögonen ganska torra och Yasser upplevde en ”grusig” känsla, men han kunde se klart – vilket kändes väldig fascinerande.

-Det kändes väldigt tryggt att man får ett journummer att ringa till efter att kliniken eller kundservice hade stängt. Ju mer ögonen läker desto bättre blir synen och redan en vecka efter ögonlaserbehandlingen kände jag att jag inte hade samma behov av fuktande ögondroppar, förklarar han.

Resultatet

Yasser är väldigt nöjd med resultatet, han berättar;

-När jag är i varuhus så tävlar jag med min bror om vem som kan läsa skylten som är allra längst bort. Jag vinner alltid mot honom, och han har inte något synfel överhuvudtaget. Jag har fått en helt annan livskvalité i vardagen!

3 av 4 kan korrigera sitt synfel med en behandling

Vid en undersökning får du reda på vilken metod som passar dig och ditt synfel.

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån – Fre 08:00 – 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån – Fre 08:00 – 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08-24 40 44

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser ögonlaser
Priser linsbyte

Se våra tider
Till bokningen