Yasser Mostofi – Projektledare inom byggdesign

Immiga och blöta glasögon var nästan vardag för Yasser innan han bestämde sig för att göra en ögonlaserbehandling. Läs om Yassers resa till ett liv utan glasögon.

Krånglet med glasögon innan ögonlaser

Yasser arbetar som projektledare inom byggdesign, och i många situationer är det omständligt att använda glasögon eftersom han arbetar mycket utomhus. Glasögonen immar igen, blir blöta och det är obekvämt att använda skyddsglasögon över glasögon.

Yasser Mostofi

Arbete:
Projektledare inom byggdesign

Synfel:
Närsynthet/Astigmatism

Behandlingsmetod:
FS-LASIK

Ålder vid operation:
29 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Lasern jobbade i 7 sekunder på varje öga. Direkt efter operationen kunde jag se. Det var helt surrealistiskt.

Innan Yasser bestämde sig för att göra ögonlaser hade han funderat på det en längre tid. Han hade hört att man ska vänta med att göra en behandling tills synen är stabil – vilket stämmer. På undersökningen bekräftades det att hans syn var stabil och att synfelet kunde korrigeras med en ögonlaserbehandling. Han fick också svar på alla sina frågor och fick med sig information att läsa hemma i lugn och ro.

-Jag kände att Memira var väldigt duktiga att informera om hur behandlingen går till och vilket resultat jag kunde förvänta mig direkt efter behandlingen och tiden efteråt. Så jag kände för att boka en tid för ögonlaserbehandling efter min undersökning.

”Det är helt sjukt hur snabbt behandlingen gick, jag hann inte ens bli nervös”

Operationsdagen kom och på plats fick Yasser lugnande medicin innan ögonläkaren gjorde sista kontrollen. Efter det fick han en operationsmössa som han tog på sig och lade sig sedan på britsen under lasermaskinen.

-Lasern jobbade i 7 sekunder på varje öga, så jag var i behandlingsrummet i mindre än 10 min. Direkt efter operationen kunde jag se. Det var helt surrealistiskt, säger Yasser.

När behandlingen var färdig vilade han en stund på kliniken innan han åkte hem. Efter en FS-lasik kan det svida i ögonen ett par timmar efter, vilket även Yasser kände av. Han berättar;

-Jag var beredd på att det skulle svida, det var exakt som Memira hade informerat mig om – som att ha hackat otroligt mycket lök. Jag fick med mig bedövningsdroppar som jag kunde använda för att lindra svedan men jag kände inte att jag behövde dem, säger han.

Dagarna efter och resultatet efter ögonlaser

Dagarna efter behandlingen var ögonen ganska torra och Yasser upplevde en ”grusig” känsla, men han kunde se klart – vilket kändes väldig fascinerande. Han tyckte det kändes tryggt att han fick ett journummer han kunde ringa efter att kliniken hade stängt. Efter en vecka kändes allt hur bra som helst och Yasser är väldigt nöjd med resultatet, han berättar;

-När jag är i varuhus så tävlar jag med min bror om vem som kan läsa skylten som är allra längst bort. Jag vinner alltid mot honom, och han har inte något synfel överhuvudtaget. Jag har fått en helt annan livskvalitet i vardagen!

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Michaela Forni

Michaela Forni

Författare, bloggare & entreprenör

Michaela Forni – författare, bloggare & entreprenör Michaela märkte redan i högstadiet att hon började se dåligt och gjorde allt för att slippa glasögon. Väl hos optikern insåg hon ganska…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 17:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
08 – 517 588 19

Optiker/Ortoptist i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08 – 24 40 44

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning