Tea Tistrand

Besvikelsen var stor när Tea fick nej till en synkorrigerande operation 2012. Åtta år senare var det likväl aktuellt med ett linsbyte – läs om Teas livsförändring och hur livet blivit enklare utan glasögon!

Använt glasögon hela livet

Tea har använt glasögon sedan hon var sex år gammal, och senare i livet även linser. På grund av hennes tidigare brytningsfel har dock inte linserna fungerat särskilt bra och hon såg enbart 60% med linserna. Därför har hon motvilligt använt glasögon de senaste åren.

2012 var Tea på en undersökning hos Memira men fick avslag då hon var för ung för en linsbytesoperation. Besvikelsen var till en början stor men hon fick acceptera läget och lita på bedömningen som gjordes.

Åtta år senare – 2020 – fick hon äntligen göra en linsbytesoperation som blev en livsförändring.

– Det är helt fantastiskt att slippa glasögon, jag är så oerhört glad och lättad. Jag slipper krångla med två par glasögon vid resor och slipper tänka på glasögon vid bilkörande, berättar hon.

Tea Tistrand

Arbete:
Barnspecialistsköterska

Synfel:
Ålderssynthet & brytningsfel

Behandlingsmetod:
Linsbyte (RLE)

Ålder vid operation:
42 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Oerhört professionellt, allt ifrån kvinnan i receptionen till vårdpersonal, väldigt omtänksamma, lugna och seriösa.

Innan operationen uppstod dock en del nervositet, Tea berättar;

– Jag var jättenervös. Ett misslyckande hade inneburit problem med min försörjning, då mitt arbete kräver mina ögon och jag försörjer tre barn på halvtid. Det var jättestort att genomgå det hela och jag är inte den som är nervös. Mottagandet på kliniken var från första stund oerhört professionellt – allt var exemplariskt och förtroendegivande, säger hon.

”Synen är a och o”

Tea arbetar som barnspecialistsköterska, därför har hon stora krav på bra synskärpa, då hon dagligen sticker nålar, håller koll på infektioner och infektionspumpar.

– Synen är a och o i mitt arbete. För mig är det avgörande för om jag kommer kunna genomföra mitt arbete eller inte, förklarar hon.

Efter behandlingen hämtade Teas dotter upp henne och de firade operationen med ett glas bubbel. Dagen efter återgick hon till jobbet utan några problem. Sjukhusmiljö är dock väldigt torr och därför använde Tea en del återfuktande droppar.

”Rekommenderar alla att genomgå en operation”

Resultatet är fantastiskt och över förväntan, för första gången någonsin har Tea fullgod syn för att köra bil utan glasögon, och för att kunna se direkt på morgonen.

– Det största för mig är att vakna på morgonen och se hunden och barnen. Träning är en stor del av mitt liv och det är livsförändrande att slippa immiga glasögon, eller att de hamnar på sniskan när jag tränar, säger hon.

Tea ser nu fram emot ett liv utan glasögon och har redan rekommenderat flera i hennes bekantskapskrets att ta steget.

Fler kunder

Michaela Forni

Michaela Forni

Författare, bloggare & entreprenör

Michaela Forni – författare, bloggare & entreprenör Michaela märkte redan i högstadiet att hon började se dåligt och gjorde allt för att slippa glasögon. Väl hos optikern insåg hon ganska…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK
Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen

Programledare

Kristin Kaspersen Kristin Kaspersen tröttnade på glasögon och linser som, framför allt i jobbet, ställde till besvär. Hon bestämde sig för att göra ett linsbyte – här är hennes egna…

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-61 62 00

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 08:30-11:00 och 13:00-17:00
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!