Just nu – Undersökning från 99kr – Boka en tid nu!

Sofia deBoer

Jag har alltid haft ett mycket stort synfel som har varit besvärligt när man ska t ex idrotta, bada, vid friluftsaktiviteter etc. Det har ibland varit jobbigt med linser när de åkt runt på ögat så att synskärpan försämrats och då de har torkat ut ögat. Det känns obehagligt att se så dåligt att man måste ta på sig glasögon t o m för att gå på toaletten på natten. Rädsla har väckts när jag varit och badat med mina barn och vatten skvätts upp så att linserna har flyttat på sig, vad skulle hända om jag tappar linserna, inte ser och behöver hjälpa mina barn i vattnet? Dessutom så var kostnaderna för mina linser och glasögon mycket höga eftersom jag hade ett sådant stort synfel.

Själva behandlingen gick mycket fort och smidigt. Jag hann knappt reagera innan det var över. Bedövningsdropparna gjorde att det var helt smärtfritt. Då bedövningen släppte fick jag vansinnigt ont och kunde knappt öppna ögonen. Det fortsatte att göra otroligt ont i ca 2 dagar, men jag sov bort nästan hela den tiden p.g.a. starka smärtbedövande piller. Den tredje dagen gjorde det inte så ont längre men jag var otroligt ljuskänslig och kunder fortfarande inte hålla ögonen uppe under speciellt långa perioder. Tur att jag laddat upp med talböcker!!! Sedan blev det bättre och bättre varje dag och den sjätte dagen kunde jag vara på benen som normalt.

Helt fantastiskt!!!! Jag förundras fortfarande över hur bra jag ser, faktiskt har det blivit bättre än jag kunde fått med glasögon eller linser tidigare. Det är härligt att vara i simhallen och kunna se klockan klart och tydligt på andra sidan långt, långt bort. Det är också skönt att slippa daltandet med linser var eviga dag och känslan av att vakna upp och se är obetalbar. Jag är så lycklig!

Jag blev väl informerad av personalen om att behandlingen skulle göra ont, men jag kunde aldrig drömma om att det verkligen gjorde så ont som det gjorde. Men detta var bara några dagar och det var det absolut värt för att kunna se så här bra. Jag var beredd på att det kanske inte skulle bli hundraprocentig syn efteråt, men tyckte ändå det var värt det eftersom jag såg så pass dåligt som jag gjorde. Men som sagt blev resultatet över förväntan.

Personalen på Memira har varit mycket proffsig. Alla har varit vänliga och trevliga. På behandlingsdagen blev jag väl omhändertagen. Jag kan varmt rekommendera dem.

Det är en underbar frihetskänsla att slippa linser och glasögon. Jag känner mig hela tiden glatt överraskad när jag inser hur bra jag ser på långt håll. Tänk att kunna bli av med ett handikapp så här lätt, det är rena miraklet! Det är höjden av lycka!