Roger Karlsson

2018 var Roger in på en undersökning hos Memira och blev godkänd för en linsbytesoperation. Han gjorde inte en operation då utan fokuserade 100 % på sitt jobb. 2022 gjorde han återigen en undersökning och var fortfarande godkänd för ett linsbyte. Han gjorde operationen bara några dagar senare. Ångrar Roger att han inte gjorde det tidigare – svar ja. Följ med på hans resa till ett glasögonfritt liv.

”Synen helt avgörande för detaljerna i köket”

Roger arbetar som frilansande kock och köksmästare med egen firma. Han har varit verksam restaurangbranschen i närmare 40 år och har bland annat ansvarat för huvudrätten på Nobelmiddagen 2019 . Roger hade ålderssynthet, brytningsfel och översynthet – något som gjorde det klurigt med detaljerna i köket. Roger skulle säga att synen är helt avgörande när det kommer till detaljer som i sin tur är avgörande för slutresultatet och leverans till gäst.

När han återigen gick på en undersökning 2022 var han fortfarande godkänd för en linsbytesoperation. En operationstid bokades in bara några dagar efter undersökningen och snart var det dags för den efterlängtade operationen. Roger kände ingen rädsla utan hade inställningen att han har gjort så mycket i livet och stått inför så många utmaningar så då ska väl det här också gå galant.

Roger Karlsson

Arbete:
Frilansande kock & köksmästare

Synfel:
Ålderssynthet, Närsynthet/Astigmatism

Behandlingsmetod:
Linsbyte (RLE)

Ålder vid operation:
55 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Det var minst som en 3-stjärnig restaurang på utförandet av operationen och i bemötandet, vänlighet, förståelse samt inte minst värdskapet!

Operationsdagen – likt ”ögonspa”

Väl på plats på operationsdagen gick personalen igenom operationen och förklarade allt i lugn och harmonisk samtalston vilket fick Roger att känna förtroende. Allt kändes bra och han såg verkligen fram emot operationen.
Kirurgen gjorde en sista kontroll innan han gick in till operationssalen. Kirurgen och de två sjuksköterskorna gav honom 100 % förtroende direkt och det kändes som han hade kommit till ett ”ögonspa” på ett 5-stjärnigt hotell.
Efter operationen åkte Roger hem och vilade. Han berättar om dagarna efter sin linsbytesoperation:

– Jag upplevde att jag vunnit högsta vinsten och jag liksom flög fram i någon slags eufori, kände mig mycket lyckligt lottad att jag valde just Memira.

Resultatet efter linsbytesoperationen

Roger beskriver resultatet efter operationen:

– Jag är fortfarande helt fascinerad över hur allt blev och så mycket behagligare och hindersfritt i såväl vardagen som nu vid första uppdraget som kock på ett bröllop för 80 personer i lördags. Nästa helg är det ett nytt bröllop 125 personer catering.

Det går inte en dag utan att Roger berättar om sitt linsbyte och rekommenderar alla fördelar. Han känner sig som en ny människa och behöver inte längre lägga tid och energi på att leta efter glasögonen eller göra rent dem flera gånger om dagen. I hans yrke jobbar han i olika kök och restauranger och där blir glasögonen skitiga hela tiden vilket var otroligt jobbigt. Roger är en mycket detaljfokuserad och kvalitetsmedveten kock och efter operationen kan det inte bli bättre än så här.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Ulla Thorstenson

Ulla Thorstenson

Lärare

Ulla Thorstenson stora hobby är hundar och hundträning. Glasögon passade inte in i sitt aktiva liv, men efter ett linsbyte slipper hon.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Sandra Celan

Sandra Celan

Klinikchef på Memira Uppsala

Sandra Celan gillade inte att känna sig begränsad av läsglasögon. Hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala och är fri från glasögon.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Johanna Greén

Johanna Greén

Konsult inom verksamhetsutveckling

Glasögon passade inte riktigt in i träningsälskaren Johanna Gréens liv. Hon gjorde ett linsbyte och är fri från glasögon och kan träna utan krångel.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)

Skicka e-post till oss

Ring oss

Gällande Ögonlaser/ Linsbyte
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonmottagning i Stockholm
Region Stockholm | Remiss
Mån – Fre 09:00 – 11:00
08 – 517 588 19

Ögonmottagning i Malmö
Region Skåne | Remiss
Mån – Tor 08:00 – 9:00
040 – 620 89 20

Glasögonbutiken i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Glasögonbutiken i Hagastaden
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08-24 40 55

Kontakt till våra kliniker
Kontaktuppgifter till kliniker

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning