Mie Borg-Hansen

Mie Borg-Hansen är utbildad inom kommunikation och är mycket aktiv på sin fritid. Hon ägnar mycket tid åt löpning och simning. Det är huvudorsaken till att hon ville korrigera sitt synfel för att slippa glasögon och linser. Här kan du läsa Mies upplevelse av Memira och hur det är att göra ett linsimplantat (ICL)

Nu kan jag göra precis vad jag har lust till utan att behöva tänka igenom det. För mig är min goda syn det som gör att min vardag kan fungera.

Jobbigt med hög styrka

Jag ägnar mig mycket åt motion bland annat löpning och simning och njuter av den sociala aspekten i det. Jag upplevde tidigare mycket problem eftersom jag hade så hög styrka på mitt synfel. Eftersom jag inte kunde använda glasögon eller linser när jag simmar, kände jag mig ofta yr eller svimfärdig när jag var utan dem. Det var därför jag valde att göra en operation hos Memira.

En bra syn är viktig för mig eftersom det skapar flexibilitet i vardagen. Jag behöver inte längre tänka på att ha med extra linser eller att ha glasögon med för säkerhets skull. Nu kan jag göra det som faller mig in utan en massa planering.

Undersökningen och operationen

När jag hade genomgått undersökningens alla tester fick jag reda på att jag kunde göra ett linsimplantat (ICL) eftersom mina hornhinnor visade sig vara för tunna för att få ett riktigt säkert resultat med ögonlaser. Mitt synfel var dessutom för stort för att ögonlaser skulle bli riktigt bra, så då rekommenderar de linsimplantat i stället. Jag visste inte vad linsimplantat var innan, men jag fick en bra guidning igenom processen och optikern förklarade och svarade på mina frågor. Det var tydligt och jag kände mig trygg med det.

När jag skulle opereras var jag mycket nervös. Som tur var skulle operationen ske på morgonen, så jag hann inte tänka så mycket på det. Direkt när jag kom in på kliniken försvann all rädsla. Jag kände att jag var i goda händer och fick mycket bra bemötande av både kirurgen och sjuksköterskan. De förklarade alla delmoment för mig innan de satte igång.

Det var så overkligt – jag kunde se alla detaljer

Efter operationen har det varit helt overkligt. Bara två minuter efter att kirurgen var klar kunde jag plötsligt se alla detaljer. Jag kunde se att det var en liten röd knapp på hans instrument och jag kunde till och med läsa en liten text på skåpet längst bort i operationssalen! Det var helt overkligt! Det var något jag inte upplevt på mer än 20 år – att kunna se på så längt hål utan varken glasögon eller linser. Plötsligt var omvärlden klar och tydlig. När jag gick ut från operationssalen var allt klart och tydligt. Det kändes overkligt och det gör det fortfarande.

Resultatet var mycket bättre än jag hade förväntat. Jag hade förberett mig på att jag skulle använda glasögon eller linser en period till synen var på plats, men jag kunde se med det samma. Jag vill gärna rekommendera linsimplantat till den som har höga styrkor och där en ögonlaser inte är möjlig. En fördel är också att de implanterade linserna kan tas ut om det skulle behövas i framtiden.

Det är en obeskrivlig upplevelse att få bra syn utan en massa komplikationer. Så om du gör med lite funderingar på om du ska göra det eller inte, rekommenderar jag helt klart att göra det. Det är bara att få det gjort!

Mie Borg-Hansen

Arbete:
Löpare

Synfel:
Närsynt

Behandlingsmetod:
Linsimplantat (ICL)

Ålder vid operation:
26 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Våra kunder

Peppe Femling

Peppe Femling

Skidskytt

Skidskytten Peppe Femling hade -6 i närsynthet när han bestämde sig för att göra ett linsimplantat hos Memira i Gävle.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Danijela Smoljan

Danijela Smoljan

Beslutsfattare på statlig myndighet

Danijela gjorde ett linsimplantat (ICL) hos Memira i Göteborg. Äntligen kan hon träna obehindrat utan glasögon och linser.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Rickard Söderberg

Rickard Söderberg

Operasångare

Operasångaren och Rickard Söderberg hade svårt att se på scen utan glasögon eller kontaktlinser. Idag tar Rickard toner med perfekt syn!

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)