Mie Borg-Hansen

Mie Borg-Hansen är utbildad inom kommunikation och är mycket aktiv på sin fritid. Hon ägnar mycket tid åt löpning och simning. Det är huvudorsaken till att hon ville korrigera sitt synfel för att slippa glasögon och linser. Här kan du läsa Mies upplevelse av Memira och hur det är att göra ett linsimplantat (ICL)

Nu kan jag göra precis vad jag har lust till utan att behöva tänka igenom det. För mig är min goda syn det som gör att min vardag kan fungera.

Jobbigt med hög styrka

Jag ägnar mig mycket åt motion bland annat löpning och simning och njuter av den sociala aspekten i det. Jag upplevde tidigare mycket problem eftersom jag hade så hög styrka på mitt synfel. Eftersom jag inte kunde använda glasögon eller linser när jag simmar, kände jag mig ofta yr eller svimfärdig när jag var utan dem. Det var därför jag valde att göra en operation hos Memria.

En bra syn är viktig för mig eftersom det skapar flexibilitet i vardagen. Jag behöver inte längre tänka på att ha med extra linser eller att ha glasögon med för säkerhets skull. Nu kan jag göra det som faller mig in utan en massa planering.

Undersökningen och operationen

När jag hade genomgått undersökningens alla tester fick jag reda på att jag kunde göra ett linsimplantat (ICL) eftersom mina hornhinnor visade sig vara för tunna för att få ett riktigt säkert resultat med ögonlaser. Mitt synfel var dessutom för stort för att ögonlaser skulle bli riktigt bra, så då rekommenderar de linsimplantat i stället. Jag visste inte vad linsimplantat var innan, men jag fick en bra guidning igenom processen och optikern förklarade och svarade på mina frågor. Det var tydligt och jag kände mig trygg med det.

När jag skulle opereras var jag mycket nervös. Som tur var skulle operationen ske på morgonen, så jag hann inte tänka så mycket på det. Direkt när jag kom in på kliniken försvann all rädsla. Jag kände att jag var i goda händer och fick mycket bra bemötande av både kirurgen och sjuksköterskan. De förklarade alla delmoment för mig innan de satte igång.

Det var så overkligt – jag kunde se alla detaljer

Efter operationen har det varit helt overkligt. Bara två minuter efter att kirurgen var klar kunde jag plötsligt se alla detaljer. Jag kunde se att det var en liten röd knapp på hans instrument och jag kunde till och med läsa en liten text på skåpet längst bort i operationssalen! Det var helt overkligt! Det var något jag inte upplevt på mer än 20 år – att kunna se på så längt hål utan varken glasögon eller linser. Plötsligt var omvärlden klar och tydlig. När jag gick ut från operationssalen var allt klart och tydligt. Det kändes overkligt och det gör det fortfarande.

Resultatet var mycket bättre än jag hade förväntat. Jag hade förberett mig på att jag skulle använda glasögon eller linser en period till synen var på plats, men jag kunde se med det samma. Jag vill gärna rekommendera linsimplantat till den som har höga styrkor och där en ögonlaser inte är möjlig. En fördel är också att de implanterade linserna kan tas ut om det skulle behövas i framtiden.

Det är en obeskrivlig upplevelse att få bra syn utan en massa komplikationer. Så om du gör med lite funderingar på om du ska göra det eller inte, rekommenderar jag helt klart att göra det. Det är bara att få det gjort!

Mie Borg-Hansen

Arbete:
Löpare

Synfel:
Närsynt

Behandlingsmetod:
Linsimplantat (ICL)

Ålder vid operation:
26 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fler kunder

Michaela Forni

Michaela Forni

Författare, bloggare & entreprenör

Det är en otrolig känsla, jag har varit på väg att plocka ut linserna flera gånger. Det är absolut en av de bästa sakerna jag gjort för mig själv.

Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Att besöka Memira på Eye Center of Excellence var som att komma hem till någon

Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen

Programledare

En månad sedan jag opererade ögonen. Sån lycka att se! Inga engångslinser att fippla med. Inga glasögon på sängbordet. 

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 17:30
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!