Mats G. Jönsson

Mats G. Jönsson har ett förflutet i elithandboll och är grundaren till Åhus beach handboll festival som har över 50 000 besökare varje år. 1995 startade Mats klubben Åhus Handboll och 1997 grundade han även Åhus Beachhandboll festival. När intresset för sporten växte sig större bestämde han sig att satsa fullt ut och 2006 förvandlades cupen till ett aktiebolag för att kunna finansiera och planera Åhus beach handboll festivalen.

– Det är så oerhört skönt att slippa glasögon, det har hjälpt mig mycket på fritiden och under träningen, inte minst på jobbet. Vi jobbar väldigt intensivt under höst, vinter och vår för att festivalen ska bli lyckad. Jag är ständigt i farten och det var ett störningsmoment att hela tiden förlägga sina glasögon med tanke på att jag spenderade ca 10 000 kr varje gång jag köpte nya. Så det började kosta mig en hel del. I december 2014 bestämde jag mig för att göra något åt saken efter att ha vänt och vridit på beslutet i många år. Istället för att förhala mitt beslut som var grundat i förutfattade meningar om ögonoperationer skulle jag ha tagit reda på fakta. När jag fick träffa personalen på Memira i Kristianstad bestämde jag mig. De var så professionella, lugna och de delade tålmodigt med sig av information och sin kunskap kring de olika ögonoperationerna.

På operationsdagen jobbade jag som vanligt på förmiddagen och efter ett lunchmöte gick jag till Memira för ögonoperationen. Operationen gjorde inte alls ont. Efteråt vart jag lite torr i ögonen men mer än så kändes det inte. Allt man hört om att det är besvärligt och jobbigt är bullshit, jag var på jobbet kl 08.00 dagen efter.

Jag är väldigt nöjd jag och jag kan rekommendera detta av hela mitt hjärta! Det enda jag ångrar är att jag väntade i över 10 år med att göra den här operationen. Jag är så förvånad att inte fler av mina glasögonbärande vänner inte har gjort det.

Fakta om Åhus Beach handboll festival

  • Mats G Jönsson är grundaren till sporten beach handboll och VD till Åhus Beach handboll Festival
  • Festivalen har över 50 000 besökare per år
  • Turistomsättningen ligger årligen på över 100 miljoner
  • sammanlagt deltar över 1100 lag, 12 000 spelare och ledare från 130 föreningar
  • den första festivalen gick av stapeln 1997 som en liten cup i Åhus Småbåtshamn med endast 75 lag

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga just nu

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fler kunder

Dag Tjersland

Dag Tjersland

Kock, restaurangägare och författare

Som kock upplevde Dag flera utmaningar i sin vardag i köket med att vara beroende av glasögon. Det är svår omgivning med matlagning, steaming och fritering, och det säger sig självt att det är problematiskt att använda glasögon i sån hektiskt miljö. Den sista tiden har Dag också haft utmaningar att använda glasögon tillsammans med munskydd, men det problemet har han lyckligtvis inte längre.

Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter of Excellence i Hagastaden var de fortfarande obesegrade under säsongen.

Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen

Programledare

Kristin Kaspersen tröttnade på glasögon och linser som, framför allt i jobbet, ställde till besvär. Hon bestämde sig för att göra ett linsbyte – här är hennes egna ord om upplevelsen!

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08-24 40 44

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

Se våra tider
Till bokningen