Mats G. Jönsson

Mats G. Jönsson har ett förflutet i elithandboll och är grundaren till Åhus beach handboll festival som har över 50 000 besökare varje år. 1995 startade Mats klubben Åhus Handboll och 1997 grundade han även Åhus Beachhandboll festival. När intresset för sporten växte sig större bestämde han sig att satsa fullt ut och 2006 förvandlades cupen till ett aktiebolag för att kunna finansiera och planera Åhus beach handboll festivalen.

– Det är så oerhört skönt att slippa glasögon, det har hjälpt mig mycket på fritiden och under träningen, inte minst på jobbet. Vi jobbar väldigt intensivt under höst, vinter och vår för att festivalen ska bli lyckad. Jag är ständigt i farten och det var ett störningsmoment att hela tiden förlägga sina glasögon med tanke på att jag spenderade ca 10 000 kr varje gång jag köpte nya. Så det började kosta mig en hel del. I december 2014 bestämde jag mig för att göra något åt saken efter att ha vänt och vridit på beslutet i många år. Istället för att förhala mitt beslut som var grundat i förutfattade meningar om ögonoperationer skulle jag ha tagit reda på fakta. När jag fick träffa personalen på Memira i Kristianstad bestämde jag mig. De var så professionella, lugna och de delade tålmodigt med sig av information och sin kunskap kring de olika ögonoperationerna.

På operationsdagen jobbade jag som vanligt på förmiddagen och efter ett lunchmöte gick jag till Memira för ögonoperationen. Operationen gjorde inte alls ont. Efteråt vart jag lite torr i ögonen men mer än så kändes det inte. Allt man hört om att det är besvärligt och jobbigt är bullshit, jag var på jobbet kl 08.00 dagen efter.

Jag är väldigt nöjd jag och jag kan rekommendera detta av hela mitt hjärta! Det enda jag ångrar är att jag väntade i över 10 år med att göra den här operationen. Jag är så förvånad att inte fler av mina glasögonbärande vänner inte har gjort det.

Fakta om Åhus Beach handboll festival

  • Mats G Jönsson är grundaren till sporten beach handboll och VD till Åhus Beach handboll Festival
  • Festivalen har över 50 000 besökare per år
  • Turistomsättningen ligger årligen på över 100 miljoner
  • sammanlagt deltar över 1100 lag, 12 000 spelare och ledare från 130 föreningar
  • den första festivalen gick av stapeln 1997 som en liten cup i Åhus Småbåtshamn med endast 75 lag

Mats G. Jönsson

Behandlingsmetod:
Ögonlaser

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Våra kunder

Linn Ek

Linn Ek

Poddare

Linn Ek, känd från popcasten Spöktimmen, hade länge funderat på att göra en ögonlaser för att bli kvitt hennes synfel. Se hennes historia här!

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Ögonlaser
Yosef Al-Abasse

Yosef Al-Abasse

Sjukhusfysiker

Yosef Al-Abasse ville inte längre vara begränsad av glasögon. Idag kan han se obehindrat när han arbetar, cyklar och tränar, Läs mer här!

Synfel: Närsynthet/Astigmatism
Behandlingsmetod: LASEK / Ögonlaser
Nicolas Stan

Nicolas Stan

Banktjänsteman

Banktjänstemannen Nicolas gjorde ögonlaser och är nu kvitt glasögon och linser. Läs mer här!

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK / Ögonlaser