Just nu – Undersökning från 99kr – Boka en tid nu!

Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen tröttnade på glasögon och linser som, framför allt i jobbet, ställde till besvär. Hon bestämde sig för att göra ett linsbyte – här är hennes egna ord om upplevelsen!

Kristin Kaspersen är programledare och arbetar ofta i studio. Där upplevde hon problem med kontaktlinserna på grund av den torra luft som luftkonditioneringen medförde. Hon använde dessutom progressiva linser som hon inte tyckte gjorde synen riktigt skarpt på något håll. Detta resulterade i att hon hela tiden fick spänna ögonen.

Nervös inför linsbytet

Kristin bestämde sig för att korrigera sitt synfel med ett linsbyte. Hon tyckte att det kändes otäckt med en ögonoperation men blev lugnare efter hon varit på den förberedande undersökningen. I ett Instagram-inlägg skriver hon:

”Här på väg på ögonundersökning. Efter att ha varit trött på linser och glasögon som framförallt i jobbet ställer till det en del bestämde jag mig för att operera ögonen och göra linsbyte.

För mig, i jobbet, är linser (engångslinser som varit bästa alternativet) bökigt då det är torr luft i studion med aircon. Synen blir inte skarpt på något håll utan bara hyfsat då det är progressiva linser. Vilket gjorde det ansträngande att hela tiden spänna ögonen.

Jag tyckte först det var lite läskigt när jag väl bestämt mig för operation, att läkaren ska gå in ögat. Jag gjorde en grundlig undersökning och då blev jag lite lugnare.

Idag är så glad jag gjort det!!!”

En månad efter linsbytet

En månad efter sitt linsbyte upplever Kristin den magiska känslan av att vara oberoende. I ett Instagram-inlägg skriver hon:

”En månad sedan jag opererade ögonen. Sån lycka att se! Inga engångslinser att fippla med. Inga glasögon på sängbordet. Även om jag inte kan se riktigt skarpt än, det tar tid för hjärnan att lära sig, och ser halos runt lampor på kvällen är känslan magisk att vara oberoende och varje morgon se min fina son när jag slår upp ögonen.”

 

Fotograf pressbild (profilbilden): Katarina Di Leva