Kim Blandfort Christensen

Kim Blandfort Christensen arbetar med kommunikation och ledarskapsrådgivning. Men han är också en mycket aktiv man som springer eller cyklar till jobbet varje dag. Här berättar Kim om sin upplevelse av linsbytet hos Memira.

Jag är mycket nöjd med resultatet. Att slippa glasögon och linser när jag springer eller cyklar är så bra.

Vardagliga besvär

Det är viktigt för mig att ha bra syn när jag växlar mellan att se på långt håll och att se på min dator. Jag valde att göra ett linsbyte hos Memira när det började kännas för besvärligt att hela tiden växla mellan glasögon och linser för att kunna ha bra syn i allt jag gör; arbetar, löper och cyklar. För mig kändes det som ett naturligt val att göra linsbyte.

Undersökningen

Jag hade tänkt ganska länge på att göra en undersökning för att se om det var möjligt för mig att göra ett linsbyte. När jag fick ett brev med information från Memira gjorde jag slag i saken och bokade undersökningen.

Jag fick information av optikern och hela processen före, under och efter operationen, under förutsättning att jag blev godkänd för att få göra den. Jag fick också bra info om riskerna. Efter alla mätningarna berättade optikern om vilket resultat jag skulle kunna förvänta mig, att jag skulle slippa glasögon och linser men inte få tillbaka den syn jag hade som tonåring, men det var egentligen inte heller det jag hade förväntat mig. Jag fick en bra uppfattning av Memira vid undersökningen och kände att jag var i goda händer. Efteråt läste jag en del på nätet och därefter kunde jag bestämma mig för att boka in själva linsbytet.

Superbra förlopp

Dagen då jag skulle opereras kom jag med gott mod till kliniken. Jag fick veta vad som skulle hända under de närmsta timmarna. Sen körde de igång enligt sina rutiner. Två timmar senare stod jag ute på gatan och kunder se igen och nu mycket bättre än när jag gick in. Jag är mycket nöjd med resultatet. Bara det att slippa glasögon och linser när jag springer eller cyklar är så bra.

Vid efterkontrollen berättade optikern att jag såg bra, men att det skulle bara möjligt att få ännu bättre syn genom att komplettera med en laserbehandling. Det visste jag redan från undersökningen att en viss andel kan behöva göra det. Min laserkomplettering är nu inplanerad och jag ser fram emot att snart se ännu bättre!