Douglas Hållstrand

Att inte behöva tänka på linser och glasögon i olika situationer – som att vid resor känna sig stressad över att ha glömt dem eller att något ska hända med dem när en är på väg hemifrån, är de bästa med att ha gjort en synkorrigerande operation, berättar Douglas. Läs om hans resa till ett liv utan glasögon och linser!

Inför operationen

Egenföretagaren och padelälskaren Douglas hade +3,5 i översynthet på båda ögonen innan han blev överraskad med en födelsedagspresent av sin sambo Dasha. Han fick en synkorrigerande operation!

Första steget i processen är en undersökning för att se om hans ögon var lämpade för en operation och där fick han reda på att ett linsimplantat var aktuellt för honom. På undersökningen ställde han frågor och bollade tankar med Memiras optiker.

Douglas Hållstrand

Arbete:
Egenföretagare

Synfel:
Översynthet

Behandlingsmetod:
Linsimplantat (ICL)

Ålder vid operation:
29 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga just nu

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Att slippa stressen med glasögon och linser i vardagen är det bästa! Sen är det såklart suveränt att kunna idrotta utan att byta mellan glasögon och linser.

– Redan vid första besöket då man får veta vilken behandling som behövs dök det upp en del frågor, men dessa kunde besvaras på en gång så jag gick hem utan några funderingar alls, berättar Douglas.

Den enda egentliga oron han hade inför operationen var gällande resultatet, hur kommer synen vara i jämförelse med tidigare med glasögon som synkorrigering?

– Självklart är det lite läskigt, som inför alla operationer, men skulle säga att jag från första besöket varit lugn tack vare det bemötandet och professionella agerandet från alla inblandade på Memira. Fanns ingen fråga som de inte kunde svara på, säger Douglas.

Operationsdagen

Redan två veckor efter undersökningen var det dags för operation. Douglas kände ingen direkt nervositet, utan kände att han hade fått en klar och bra sammanfattning om hur processen skulle gå till och vad han kunde förvänta sig. Han förklarar känslan när han kom till kliniken:

– När jag kom till Memira på operationsdagen fick jag världens bästa bemötande av de i receptionen och de förberedde mig för operationen. 30 minuter senare var det min tur och behandlingen började. Det gick snabbt och smidigt och var klart på under 30 minuter. Jobbigaste med operationen var att stirra in i en lampa, annars var det smärtfritt, förklarar Douglas.

Efter operationen fick Douglas vänta i ett vilrum innan han gjorde en sista kontroll och kunde sen åka hem.

– Redan samma dag kunde jag sitta vid min dator och jobba och dagen, och efter operationen var min syn bättre än den var innan med glasögon, berättar Douglas.

Resultatet efter linsimplantatet

Douglas beskriver dagarna efter operationen som ”bättre än någonsin”, han berättar:

– Det känns som om en sten släppt från axlarna! Det enda man ska göra i tre veckor är att droppa ögondroppar i ögonen tre gånger per dag och för det har man bättre syn än innan utan något mer hjälpmedel, säger Douglas.

Douglas förväntningar var att se lika bra utan glasögon efter operationen som han gjorde med glasögon innan operationen. I efterhand konstaterades det att han ser 110% och alltså bättre nu än innan med glasögon.

Så skulle Douglas rekommendera linsimplantat till andra? Svaret på frågan är: – O JA! Bara gör det! 30 minuters operation för att slippa allt ståhej med både linser och glasögon, avslutar han.

Nu har Douglas fått en friare vardag där han slipper tänka på glasögon och linser. Ett stort plus är att han nu också kan idrotta utan att byta mellan glasögon och linser, speciellt när han spelar padel, vilket är skönt för en padelälskare som Douglas.

Fler kunder

Dag Tjersland

Dag Tjersland

Kock, restaurangägare och författare

Som kock upplevde Dag flera utmaningar i sin vardag i köket med att vara beroende av glasögon. Det är svår omgivning med matlagning, steaming och fritering, och det säger sig självt att det är problematiskt att använda glasögon i sån hektiskt miljö. Den sista tiden har Dag också haft utmaningar att använda glasögon tillsammans med munskydd, men det problemet har han lyckligtvis inte längre.

Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter of Excellence i Hagastaden var de fortfarande obesegrade under säsongen.

Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen

Programledare

Kristin Kaspersen tröttnade på glasögon och linser som, framför allt i jobbet, ställde till besvär. Hon bestämde sig för att göra ett linsbyte – här är hennes egna ord om upplevelsen!

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 17:30
08-24 40 44

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

Se våra tider
Till bokningen