Christer seglar vidare – utan glasögon

Christer Faith-Ell är 56 år och arbetar på bank. Han har en väldigt aktiv fritid och gillar racketsport, löpning, simning och cykling. Men framför allt tillbringar han mycket tid med sitt stora fritidsintresse: segling.

Efter att ha haft perfekt syn i större delen av sitt liv, blev Christer för tio år sedan ålderssynt. Han märkte det genom att texten blev mindre och mindre, och att armarna till slut inte räckte till. Glasögonen blev dock begränsande och under en tid försökte han till och med slippa undan dem. Det resulterade dock i att han fick en del huvudvärk och märkte att han inte läste lika mycket böcker som tidigare. Just seglingen verkade vara det som minst passade ihop med hans behov av glasögon.

– Jag har haft sönder ett antal glasögon ombord, så är det ju, det är inget snack om saken. Och sedan det här med imma, det är ju inte en perfekt miljö för glasögon. Så, det var också en aspekt i det hela, säger Christer.

Christer Faith-Ell

Arbete:
Arbetar på bank

Synfel:
Ålderssynthet

Behandlingsmetod:
Linsbyte (RLE)

Ålder vid operation:
56 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Bara några timmar efter operationen så fick jag en super-kick! Jag kunde läsa mobilen på lägsta ljusstyrkan, och det hade jag inte kunnat göra på många, många år.

Undersökningen hos Memira

Christer bestämde sig för att gå på en undersökning och se om hans synfel kunde opereras.

– Undersökningen upplevde jag som intressant. Man kom ju dit med en förhoppning om att det skulle vara möjligt att åtgärda. Jag fick veta väldigt mycket under undersökning som jag inte kände till tidigare, bland annat själva tekniken kring hur man byter ut den biologiska linsen mot en artificiell. Så det var superintressant, säger han.

Linsbytet hos Memira

På undersökningen fick Christer veta att hans ögon gick att operera och att han skulle kunna bli av med ålderssyntheten – och därmed glasögonen. Han bestämde sig för att boka tid för ett linsbyte.

– Jag tyckte det var superfascinerande med operationen. Och jag tyckte att han var klar innan han ens hade börjat. Det gick väldigt, väldigt snabbt och det var ingen smärta överhuvudtaget. Jätteintressant upplevelse. Bara några timmar efter operationen så fick jag en super-kick! Jag kunde läsa mobilen på lägsta ljusstyrkan, och det hade jag inte kunnat göra på många, många år, säger han.

Tiden efter linsbytet

Idag upplever Christer en stor befrielse, både i sina vardagssysslor och i utövandet av sina fritidsintressen.

– Synen idag är väldigt mycket bättre. Jag har lagt glasögonen åt sidan, kan läsa skärmen på kontoret, kan läsa på mobilen när jag vill. Att segla nu utan glasögon är en befrielse. Just att slippa tänka ”är de med ombord?”, ”kommer jag hade sönder dem idag igen?”. Så det är en superskön känsla, säger han.

Fler kunder

Michaela Forni

Michaela Forni

Författare, bloggare & entreprenör

Michaela Forni – författare, bloggare & entreprenör Michaela märkte redan i högstadiet att hon började se dåligt och gjorde allt för att slippa glasögon. Väl hos optikern insåg hon ganska…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK
Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen

Programledare

Kristin Kaspersen Kristin Kaspersen tröttnade på glasögon och linser som, framför allt i jobbet, ställde till besvär. Hon bestämde sig för att göra ett linsbyte – här är hennes egna…

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-61 62 00

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 08:30-11:00 och 13:00-17:00
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!