Antonia "Anty "Johnson

Antonia Johnson, kanske mer känd som Anty, har korrigerat sitt synfel med en ögonlaserbehandling. Hör henne berätta!

Jag tycker att det är magiskt att den här operationen finns.

Många år med kontaktlinser

Antonia hade haft linser i över tio år. Hennes synfel upptäcktes när hon gick i sjunde klass och kom på sig själv sitta och kisa på lektionerna. Hon såg suddigt och fick huvudvärk. Vid ett besök hos skolsköterskan konstaterades det att Antonia var närsynt. Två veckor senare fick hon kontaktlinser.

Tankar på ögonlaser

Antonia hade länge känt till möjligheten med ögonlaser, men tyckt att det känts för stort och läskigt att genomgå själv. Men när hon fick veta att en vän hade korrigerat sitt synfel med en ögonlaserbehandling, fick det Antonia att fundera på om hon kanske också skulle undersöka om hon kunde göra det. Hon gick på en undersökning och fick då veta att hon var en god kandidat för en FS-Lasik. Hon tog beslutet att boka tid för en ögonlaserbehandling.

På operationsdagen trodde Antonia att hon skulle bli nervös, men upplevde att det hela gick så fort att hon inte hann bli nervös.

Idag upplever Antonia en stor frihet i att slippa allt fipplande med linserna. Hon beskriver det som att det känns som att hon har fått synen tillbaka.

– Jag skulle rekommendera alla att göra det. Det är det bästa valet jag har gjort i hela mitt liv, säger hon.