Passa på! Undersökning 10 kr (ord. 450 kr). Boka idag!
Kundcenter

Gråstarrsoperation via ditt landsting

På vår ögonmottagning i Globen, Stockholm arbetar vi på uppdrag av Region Stockholm och tar emot patienter med vanligt förekommande ögonsjukdomar och ögonbesvär, däribland katarakt (grå starr).

Vi har för det mesta korta väntetider och kan oftast ta emot patienter redan inom ett par veckor. Eftersom Stockholm har fritt vårdval är det du som patient som bestämmer var du vill vända dig för vård. Du kan antingen kontakta ögonmottagningen i Globen direkt för en bedömning, eller så kan du be din optiker eller allmänläkare remittera dig till Memira.

Patientavgiften för besök och behandlingar inom uppdraget är enligt landstingets taxa; 350 kr för specialistläkarbesök, och 150 kr om du kommer via remiss från läkare på vårdcentral/husläkarmottagning. Självklart gäller även högkostnadsskyddet.

Kontakta vår ögonmottagning i Globen

Telefon: 020-80 20 40
Adress: Memira Eyecenter
Arenavägen 61
121 77 Johanneshov

Om du är folkbokförd i annat landsting/ region

Den nya patientlagen som infördes den 1 januari 2015 gör det möjligt för patienter att söka vård i andra landsting än där man är folkbokförd. Syftet med lagen är att stärka patientens valmöjligheter och inflytande över sin egen vård. Du som är folkbokförd i ett annat landsting än Region Stockholm, kan alltså också få din gråstarrsoperation utförd av oss.

Co-payment: Operera din grå starr – och bli fri från glasögonen

Om du vill slippa glasögon efter din gråstarrsoperation har du möjligheten att välja en mer avancerad lins, som både behandlar grå starren och korrigerar synfel som närsynthet, översynthet och astigmatism. Landstinget betalar då för standardoperationen och du betalar mellanskillnaden för en mer avancerad lins – så kallad co-payment (medfinansiering).

Den synkorrigerande operationen kallas för linsbyte eller RLE (Refractive Lense Exchange) och är i grund och botten samma operation som en gråstarrsoperation. Det enda som skiljer är således typen av lins som sätts in i ögat. På Memira har vi lång erfarenhet av linsbyten, och genom åren har vi hjälpt tusentals människor att uppleva friheten utan glasögon. Målet med RLE är att reducera behovet av glasögon, ändå uppger 89% av de som genomgått ett linsbyte hos Memira att de är helt glasögonfria.

Vilka alternativ finns det?

En multifokal lins har flera styrkor och kan korrigera synen så att du ser bra på både långt och nära håll. Om du även har astigmatism används en så kallad torisk lins, som är speciellt anpassad för att korrigera din astigmatism.