Passa på! Undersökning 10 kr (ord. 450 kr). Boka idag!
Kundcenter
Gråstarroperation Landsting

Gråstarrsoperation via ditt landsting

Katarakt (grå starr) är en ögonsjukdom som leder till försämrad syn eftersom ögats naturliga lins blivit grumlig. Tillståndet går att behandla med en operation då den grumliga linsen tas bort och ersätts med en konstgjord, klar lins. På vår ögonmottagning i Globen, Stockholm arbetar vi på uppdrag av Region Stockholm och tar emot patienter för bland annat gråstarrsoperationer.

Vi har för det mesta korta väntetider och kan oftast ta emot patienter redan inom ett par veckor. Eftersom Stockholm har fritt vårdval är det du som patient som bestämmer var du vill vända dig för vård. Du kan antingen kontakta ögonmottagningen i Globen direkt för en bedömning, eller så kan du be din optiker eller allmänläkare remittera dig till Memira.

1. Personuppgifter
2. Hitta tid
3. Granska
4. Bekraftelse
Jag vill
Använder du linser?

Hitta tider

Co-payment: Operera din grå starr – och bli fri från glasögonen

Om du vill slippa glasögon efter din gråstarrsoperation har du möjligheten att välja en mer avancerad lins, som både behandlar grå starren och korrigerar synfel som närsynthet, översynthet och astigmatism. Landstinget betalar då för standardoperationen och du betalar mellanskillnaden för en mer avancerad lins – så kallad co-payment (medfinansiering).

Den synkorrigerande operationen kallas för linsbyte eller RLE (Refractive Lense Exchange) och är i grund och botten samma operation som en gråstarrsoperation. Det enda som skiljer är således typen av lins som sätts in i ögat. På Memira har vi lång erfarenhet av linsbyten, och genom åren har vi hjälpt tusentals människor att uppleva friheten utan glasögon. Målet med RLE är att reducera behovet av glasögon, ändå uppger 89% av de som genomgått ett linsbyte hos Memira att de är helt glasögonfria.

Vilka alternativ finns det?

En multifokal lins har flera styrkor och kan korrigera synen så att du ser bra på både långt och nära håll. Om du även har astigmatism används en så kallad torisk lins, som är speciellt anpassad för att korrigera din astigmatism.

Katarakt (grå starr)

Gråstarrsoperation via ditt landsting

Läs mer

För Barn

Mottagning för barn

Läs mer

Trötta ögon

Mottagning vid trötta ögon

Läs mer

Samsynsproblem

Mottagning för samsynsproblem

Läs Mer

Ögonsjukdomar

Mottagning för ögonsjukdomar och ögonbesvär

Läs mer