Memira

Möt 2019 utan
läsglasögon!

  • Boka kostnadsfri undersökning (ord.pris 450kr)
  • Ta reda på om du kan bli fri från glasögon och linser
  • Memira är Skandinaviens ledande aktör inom linsbyte
Att slippa glasögon och linser är enklare än vad du tror. Se filmen om Tina Thörners linsbyte.

Tina Thörner upplevde glasögon som jobbiga eftersom hon lever ett aktivt liv – både i och utanför rallybilen. Att glasögon blir smutsiga och att man hela tiden tappar bort dem var också två anledningar till att Tina började luta åt att operera bort sitt synfel istället. Det avgörande ögonblicket var då hon tappade glasögonen och de blev överkörda av en bil – då fick hon nog och kontaktade Memira.

Så här går det till:

1. Undersökning

Vid undersökningen får du veta om du kan operera ditt synfel och vilken linstyp som är lämpligast för dig.

Första steget är att boka en undersökning där vi tar reda på om det är möjligt för dig att göra ett linsbyte.

Memiras specialutbildade optiker genomför under en timme en omsorgsfull undersökning, berättar om vad du kan förvänta dig av en linsbytesoperation och svarar på dina frågor.

Om du tillhör de c:a 80% som kan göra ett linsbyte, bokar optikern in en tid för operation om du så önskar.

2. Operationen

På operationsdagen möter du läkaren som gör sin egen undersökning. Därefter gör läkaren, assisterad av två sköterskor, själva linsbytet.

På operationsdagen träffar du först läkaren som gör en egen, oberoende undersökning av dina ögon. Därefter genomförs själva linsbytet. Det tar c:a 30 minuter. Du får sedan vila i vårt vilrum och därefter gå hem.

Memira är världsledande på linsbyte och tack vare våra stora volymer gör våra läkare kontinuerligt massor av operationer - en förutsättning för att hela tiden hålla det hantverk, som kirurgi är, på toppnivå.

3. Kontroller och uppföljning

De allra flesta ser bra redan samma kväll och kan gå till jobbet dagen efter en linsbytesoperation.

Du får med dig ögondroppar hem som ska användas under läkningen och du får speciella instruktioner för den första tiden. Du kallas också till kontroll.

Ibland behövs en kompletterande behandling för att uppnå önskat resultat. Det ingår i så fall i priset för ditt linsbyte.

4. Vad kostar det?

En linsbytesoperation kostar från 599 kronor per månad eller från 47900 kronor (beroende av linstyp) om du betalar allt på en gång.

Linsbyte kostar 599 kronor per månad eller från 47900 kronor (beroende på linstyp) vid direkt betalning. Priset är för båda ögonen och inkluderar alla läkemedel och kontroller som behövs.

Dessutom ingår vår unika 5-åriga trygghetsgaranti.

Trygghetsgaranti
Vår unika trygghetsgaranti innebär:
  • Fria kontroller under 5 års tid
  • Fria kompletterande behandlingar vid behov under 5 års tid
  • Jourtelefon för omedelbar hjälp efter din ögonlaser eller linsbyte
  • Fri mottagning på alla våra 40 kliniker i Skandinavien

Vår unika dedikerade kvalitetsavdelning säkrar alla våra kliniska processer. Målet är högsta möjliga resultat på din ögonoperation.

Kvalitetssäkring är en central del av kvalitetsarbetet och genomförs av kvalitetsavdelningen, som fungerar som ett oberoende granskningsorgan över alla processer.

Kliniska resultat utvärderas löpande på såväl metod som kirurg och optiker. Dessutom genomför vi kundnöjdhetsundersökningar på alla opererade och förundersökta kunder. Resultaten från undersökningarna sammanställs och analyseras för att säkerställa att det kliniska resultatet motsvarar kundernas förväntningar. Ytterligare en del i kvalitetssäkringsarbetet är att säkerställa att alla medarbetare får korrekt klinisk utbildning. Kvalitetsavdelningen ansvarar för innehållet i alla kliniska utbildningar, både när det gäller introduktion- och vidareutbildning. Detta är kärnan i vårt kvalitetsarbete.

Vårt kvalitetsarbete ska bidra till att vi har nöjda kunder. Alla kunder får därför möjlighet att i en kundnöjdhetsundersökning kommentera sin upplevelse hos oss. Kunder som väljer att operera sig får möjlighet att ge oss feedback både 3- och 12-månader efter sin operation, de som inte opererar sig hos oss får samma möjlighet 3-månader efter sin förundersökning.

Kampanjen gäller när du bokar en undersökning senast 23 december 2018.