Kundcenter

Bruttolöneavdrag

Viktig information: Enligt lagförslag riskerar bruttolöneavdrag att försvinna efter 1 juli 2018. Boka din undersökning omgående för att inte missa chansen att spara upp till 60% på din operation via din anställning.

Vad är bruttolöneavdrag?

Bruttolöneavdrag är en skattelättnad som din arbetsgivare har rätt att erbjuda dig, eftersom synkorrigerande operationer är privat finansierad vård. Bruttolöneavdraget innebär att du sparar 30-60% av kostnaden. Det innebär att din operation blir mellan 9.000 kr och 36.000 kr billigare beroende av metod och din marginalskatt.

Nu finns ett förslag från regeringen om att ta bort möjligheten att låta anställda finansiera privat vård genom bruttolöneavdrag. Om förslaget blir verklighet kommer möjligheten att finansiera synkorrigerande operationer genom bruttolöneavdrag inte längre att finnas kvar efter 1 juli.

Memira fakturerar  kostnaden för din operation till din arbetsgivare. Arbetsgivaren drar sedan kostnaden från din bruttolön (lön före skatt), vanligtvis under tre till sex månader.

Ladda ner faktureringsunderlag. Testa om du kan göra bruttolöneavdrag.

Räkna ut hur mycket du kan spara

Genom att göra en ögonoperation hos Memira slipper du glasögon och linser och kan samtidigt spara pengar.

Sparkalkylator
Hur mycket kan du spara?
Start
Fråga 1/4
Sparkalkylator
Vilka synhjälpmedel använder du?
Glasögon
Kontaktlinser
Progressiva glasögon
Fråga 2/4
Sparkalkylator
Vilken behandling ska du göra?
Ögonlaser (För dig under 45 år)
Linsbyte (För dig över 45 år)
Fråga 3/4
Sparkalkylator
Vilken månadsinkomst har du?
Ok, gå vidare!
Fråga 4/4
Sparkalkylator
Kan du göra bruttolöneavdrag?*
JA
NEJ
När bruttolöneavdrag är valt har vi räknat på att din arbetsgivare gör ett bruttolöneavdrag på din lön som gör att kostnaden för operationen blir kostnadsneutral för arbetsgivaren.
Sparkalkylator
Du kan spara upp till
Kostnaden blir enbart
under de kommande 20 åren.
Hur vi räknat
Vi har jämfört kostnaden för synkorrigerande operation med kostnad för linser eller glasögon under en kommande 20-års period för dig som är 18-66 år. För vanliga glasögon räknar vi med kostnad 2500 kr/par. För progressiva glasögon räknar vi med 7500 kr/ par. Byte av glasögon vart annat år under 20-års perioden. För kontaktlinser har vi räknat med 300 kr/ månad. När bruttolöneavdrag är valt har vi räknat på att din arbetsgivare debiterar dig fakturabeloppet från Memira som bruttolöneavdrag. Hur många månader kostnaden delas på varierar mellan arbetsgivare. Synkorrigerande operationer omfattas inte av moms.

För arbetsgivare

Därför är bruttolöneavdrag en fantastisk löneförmån!

Egen företagare

Bruttolöneavdrag fungerar även för dig!

Så fungerar det

  1. Ladda ner och fyll i faktureringsunderlaget.
  2. Be din arbetsgivare godkänna och skriva under.
  3. Lämna påskrivet faktureringsunderlag till Memira innan operationen.
  4. Memira fakturerar din arbetsgivare.
  5. Kostnaden för din operation dras direkt från din lön, vanligtvis fördelat under tre till sex månader.

Många arbetsgivare godkänner bruttolöneavdrag

En stor andel av de privata arbetsgivarna och ett antal landsting och kommuner accepterar bruttolöneavdrag. Är du statligt anställd är det tyvärr inte möjligt att få bruttolöneavdrag.

Memira har avtal med många arbetsgivare direkt eller via förmånsportaler som t.ex. Benify och Actiway. Men det är inte nödvändigt med avtal, det räcker att din arbetsgivare säger ja till att du gör bruttounderlag och signerar faktureringsunderlaget som du ska ta med till oss.

Kolla om du kan få bruttolöneavdrag

Vi har tagit fram en blanket för att förenkla bruttolöneavdrag. Ladda ner PDF nedan.