Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Att ta hand om sig själv är mer aktuellt än någonsin, ändå lever 70 procent av den svenska befolkningen med synfel. Många dessutom helt i onödan, eftersom 3 av 4 kan bli av med dem.

Hälsa och välmående står i fokus som aldrig förr. Vi springer, cyklar, yogar, mediterar. Vi unnar oss massage, vi unnar oss ansiktsbehandlingar. Vi avsätter tid för återhämtning. Vi söker frid och harmoni. Vi gör mer än någonsin för att ta hand om oss själva, både fysiskt och mentalt – och det är fantastiskt! Vi lever bara en gång, så varför ska man inte se till att må så bra som möjligt?

Och ändå, mitt i alla detta, är det många av oss som glömmer bort kroppens och själens viktigaste sinne. Synen, det sinne som hjälper oss att orientera oss fram i världen. Som ger oss minnesbilder för livet och möjligheter som ibland är lätta att ta för givna.

3 av 4 kan bli av med sitt synfel

70 procent av den svenska befolkningen har ett synfel. 3 av 4 kan åtgärda sitt synfel med en synkorrigerande operation. Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

På Memira korrigerar vi alla synfel; närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet. För personer under 45 år gör vi vanligtvis en ögonlaserbehandling eller ett linsimplantat. För personer över 45 år gör vi oftast ett linsbyte som både korrigerar ålderssynthet och andra eventuella synfel. Samtliga metoder är välbeprövade med stora mängder kliniska data som bevisar både en hög säkerhet och en hög patientnöjdhet.

Formen på hornhinnan, linsen och ögat i sig spelar alltså in, och därför kan man även korrigera detta genom att exempelvis ändra form på hornhinnan som man gör vid ögonlaser, eller med hjälp av individuellt anpassade styrkor på linser vid ett linsimplantat eller linsbyte. Vilken metod som passar dig bäst beror bland annat på ålder, synfelets storlek och ögats förutsättningar.

Små ingrepp – stora vinster

Det finns många och stora vinster med att korrigera sitt synfel och slippa glasögon och linser. En enorm frihetskänsla och betydligt större enkelhet i vardagen är två exempel. Att kunna vara mer spontan och mer flexibel är två andra. Vi har hört och läst vittnesmål om det lilla och det stora. Om allt från att kunna se vilka flaskor man väljer i duschen till att kunna fullfölja yrkesdrömmar som tidigare inte var möjliga.

Tänk vad ett litet ingrepp som endast tar några minuter kan åstadkomma. Det är häftigt, det tycker till och med vi – fortfarande efter 14 år.

Kan du korrigera ditt synfel?

Svaret på den frågan får du efter en noggrann undersökning hos en av våra optiker. Boka din undersökning idag så kan du i bästa fall vara fri från glasögon och linser redan om ett par veckor!

Ladda ner information!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att få tillgång till våra broschyrer.

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Ögat är ett mycket komplext organ och det finns många faktorer som kan påverka dess hälsa och synkvalitet. Vad gäller synfel finns det primärt fyra stycken: närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Läs mer
Eye Center of Excellence

Eye Center of Excellence

Sedan september 2020 ligger Memiras huvudklinik i Stockholm på helt nybyggda Eye Center of Excellence vid Karolinska Sjukhuset i Hagastaden. I byggnaden ryms också Optikerhögskolan, S:t Eriks Ögonsjukhus och många andra verksamheter inom ögonvård och synhälsa.

Läs mer
Tillgänglighetsanpassning på Memira Eyecenters kliniker

Tillgänglighetsanpassning på Memira Eyecenters kliniker

Att få uppleva friheten utan glasögon och linser är något vi på Memira vill kunna erbjuda till så många som möjligt. Att man har någon ögonsjukdom eller inte har ett tillräckligt stabilt synfel – är två typiska skäl till att vi säger nej till operation.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 17:30
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!