Grå starr-operation hos Memira

Memira är specialister på att hjälpa kunder till frihet från glasögon och linser genom ögonlaser eller linsbyte. Men visste du att vi även genomför grå starroperationer och ger annan ögonsjukvård inom Memira?

Specialiserad ögonsjukvård i samarbete med Region Stockholm

I Stockholm har Memira en ögonmottagning med specialiserade optiker, ögonläkare och annan personal som hjälper dig med din ögonhälsa. Vi har hög kompetens och för det mesta korta väntetider, oftast tar vi emot dig redan inom ett par veckor. Du kan be din optiker eller allmänläkare att remittera dig till Memira, då Stockholm har fritt vårdval och det är du som patient som bestämmer var du vill få din vård. Det går även bra att kontakta mottagningen direkt utan att ha en remiss för att få en bedömning.

Operera din grå starr och bli fri från glasögon

Om du söker dig till Memiras ögonmottagning i Stockholm för grå starr/ katarakt erbjuder vi dig att, om du så önskar, bli opererad med den typ av linser som vi använder vid linsbyte. Du betalar då mellanskillnaden mellan enkla linser och dessa, bättre linser privat. På så sätt kan du samtidigt som du gör starroperationen bli fri från glasögon – då den lins vi då sätter in kan korrigera ditt synfel på både långt och nära håll vilket inte är fallet vid en vanlig gråstarr operation.

Ögonsjukvård på uppdrag av försäkringsbolag

De flesta försäkringsbolag som erbjuder privat sjukvårdsförsäkring samarbetar med Memira om du skulle drabbas av grå starr. Efter att du anmält skadan till ditt försäkringsbolag kan du snabbt få hjälp på någon av Memiras kliniker runt om i landet.

Privat finansierad starroperation

Det är också möjligt att själv bekosta sin grå starr-operation på valfri Memiraklinik. Det kan vara aktuellt om du har grå starr som stör dig, men som ditt landsting inte anser är tillräckligt utvecklad för att de ska bekosta din operation. Vi kan också vara ett alternativ om ditt landsting har långa väntetider och du är beredd att själv betala för att få en snabbare behandling. Läs om privat finansierad grå starr operation här.

Ladda ner information!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att få tillgång till våra broschyrer.

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Myt och sanning om hur skärmtid påverkar din syn

Myt och sanning om hur skärmtid påverkar din syn

Myter och sanningar om hur skärmtid påverkar din syn Memira har gjort en undersökning där 1000 svenskar svarar på frågor om skärmtid och hur de…

Läs mer
20-20-20 regeln

20-20-20 regeln

Här kommer ett smart tips på hur du kan minska din skärmtrötthet! Sitter du för länge framför en skärm får du ofta huvudvärk samt torra…

Läs mer
7 myter om ögonlaser

7 myter om ögonlaser

Du kanske har hört talas om ögonlaser och är lite osäker på om allt du hört stämmer? Att bestämma om ögonlaseroperationer är rätt för dig…

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 16:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 16:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-61 62 00

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 08:30-11:00 och 13:00-17:00
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!