Gråstarroperation hos Memira

Memira är specialister på att hjälpa kunder till frihet från glasögon och linser genom ögonlaser eller linsbyte. Men visste du att vi även genomför gråstarrsoperationer och ger annan ögonsjukvård inom Memira?

Specialiserad ögonsjukvård i samarbete med Region Stockholm

I Stockholm har Memira en ögonmottagning med specialiserade optiker, ögonläkare och annan personal som hjälper dig med din ögonhälsa. Vi har hög kompetens och för det mesta korta väntetider, oftast tar vi emot dig redan inom ett par veckor. Du kan be din optiker eller allmänläkare att remittera dig till Memira, då Stockholm har fritt vårdval och det är du som patient som bestämmer var du vill få din vård. Det går även bra att kontakta mottagningen direkt utan att ha en remiss för att få en bedömning.

Operera din grå starr och bli fri från glasögon

Om du söker dig till Memiras ögonmottagning i Stockholm för grå starr/ katarakt erbjuder vi dig att, om du så önskar, bli opererad med den typ av linser som vi använder vid linsbyte. Du betalar då mellanskillnaden mellan enkla linser och dessa, bättre linser privat. På så sätt kan du samtidigt som du gör starroperationen bli fri från glasögon – då den lins vi då sätter in kan korrigera ditt synfel på både långt och nära håll vilket inte är fallet vid en vanlig gråstarr operation.

Ögonsjukvård på uppdrag av försäkringsbolag

De flesta försäkringsbolag som erbjuder privat sjukvårdsförsäkring samarbetar med Memira om du skulle drabbas av grå starr. Efter att du anmält skadan till ditt försäkringsbolag kan du snabbt få hjälp på någon av Memiras kliniker runt om i landet.

Privat finansierad gråstarroperation

Det är också möjligt att själv bekosta sin gråstarroperation på valfri Memiraklinik. Det kan vara aktuellt om du har grå starr som stör dig, men som din region inte anser är tillräckligt utvecklad för att de ska bekosta din operation. Vi kan också vara ett alternativ om din region har långa väntetider och du är beredd att själv betala för att få en snabbare behandling.
Läs om privat finansierad gråstarroperation här.

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar

Skicka e-post till oss

Ring oss

Gällande Ögonlaser/ Linsbyte
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonmottagning i Stockholm
Region Stockholm | Remiss
Mån – Fre 09:00 – 11:00
Mån – Fre 13:00 – 14:00
08 – 517 588 19

Ögonmottagning i Malmö
Region Skåne | Remiss
Mån – Tor 08:00 – 9:00
040 – 620 89 20

Glasögonbutiken i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Glasögonbutiken i Hagastaden
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08-24 40 55

Kontakt till våra kliniker
Kontaktuppgifter till kliniker

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning