10 skäl till att slippa glasögon och linser i vinter

Den krispiga (blöta!) och kalla säsongen står för dörren. Vintern kan vara fantastisk på många sätt! Det betyder en del mysstunder i soffan framför en bra film, värmande plädar, massa tända ljus och varm choklad. Så bra som det låter – lika omständligt kan den vara, åtminstone om du bär glasögon och linser. Även om det kan vara kul att matcha glasögon i olika färg och form så är det inte lika roligt att faktiskt behöva använda glasögon under vintern. Nedan har vi listat 10 anledningar att se över om glasögon och linser hjälper eller stjälper under den kalla säsongen.

1. Gnugga, gnugga fram din sura min

En promenad i friska luften är härligt – tills du kliver in i värmen. Glasögonen immar igen och tröjan får agera putssubstitut (trots att du vet att den kan repa glaset), för som vanligt hittar du inte den där förbaskade putsduken! Ju mer du putsar desto mer inser du hur oljiga glasögonen är. Du har nog tänkt “jag har aldrig lagt min tumme mitt på glasögonen” och ändå finns det ett stort fingeravtryck mitt på glaset. Hur kan det komma sig?

2. En svärmors(mar)dröm

Någon vinkar glatt åt ditt håll men du känner inte igen personen (eftersom du glömt dina glasögon hemma) så du går förbi utan att ägna mer tankeverksamhet åt det. Tills du träffar svärmor på nästa födelsedag där hon klargör tydligt att du minsann inte kände igen henne. Steeeeeelt…

3. Känslan av frihet i skidbacken

Det är känt sen länge att det är de små sakerna i livet som betyder något. Tänk känslan att kunna välja vilka skidglasögon som helst utan att behöva oroa dig om du kan ha dina vanliga glasögon under. Kanske har du skidglasögon med styrka? Men håller du med om att de förmodligen inte är de snyggaste eller billigaste alternativen?

4. Juletid innebär julefrid… eller?

Visst är det ljuvligt att beskåda hur barnen med stora nyfikna ögon väntar otåligt på att morfar ska läsa klart julhälsningen på klappen? Det som för barnen är en spännande stund på julafton, är en stor frustration för stackars morfar som ständigt glömmer var han lagt sina läsglasögon.

5. I duschen kan allt hända

Schampo, balsam, raklödder, duschkräm, babytvål, badolja. Det finns ofta många produkter i duschhyllan, och det är inte enkelt att skilja på dessa om du är beroende av glasögon. Skulle det inte vara trevligt att duscha och veta att du faktiskt tvättat håret med schampo istället för med raklödder?

6. Filmkvällarna är många men mysfaktorn låg

Det flesta tror att om man använder linser så behöver man inga glasögon, men det stämmer inte! För många har rutinen att linserna åker ur i samma stund myskläderna åker på. Då behövs glasögonen för att se skarpt. Men hur bekvämt är det att ha filmkväll i soffan med glasögonen?

7. Vart tog linsen vägen?

Helt plötsligt märker du att du inte ser så bra på ena ögat. Snabbt drar du slutsatsen att din kontaktlins inte är där den ska vara, det vill säga: i ögat – på rätt plats! Har du tappat den? Har den fastnat bakom ögonlocket? Vem vet?!

8. Höger – vänster, eller vänster – höger?

I den mörka vintermorgonen släpar du dig till badrummet för att sätta i dina linser. Du tänker inte så mycket på vilken lins som ska i vilket öga, eftersom du har gjort det här en miljon gånger tidigare. Men något känns fel när du sätter i linserna. Har du stoppat in den högra linsen i vänstra ögat eller vice versa? Har du satt i två linser i ett öga? Bara att göra om och göra rätt…

9. Som Askungen, nästan.

Känner du dig som Askungen som ska på bal, men inte av de rätta anledningarna? Innan du går på fest har du noga räknat ut vilken tid du måste vara hemma så du kan ta ut linserna innan du blir torr och röd i ögonen. Visst är det tråkigt att lämna festen när den är som roligast?

10. Bara några minuter till…

Inte sällan tror man att det är mitt i natten när klockan ringer på vintermorgonen. Tröttheten är påtaglig och snooza gör man gärna, men inte om du har linser. Du behöver varenda minut för att hinna med linsritualen. Tvätta händerna, tvätta linserna med linsvätska, gnugga-gnugga, vänd linsen, tvätta med linsvätska, gnugga – gnugga, balansera lins på fingret – är linsen rättvänd? – Nej, vänd linsen rätt, pilla i ögat. Blinka! Det var ena ögat, nu till andra. Suck.

 

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar