Kan du behandla ditt synfel?
Boka förundersökning


Memiras förundersökning ger svar på vilken behandling som passar just ditt synfel. Inför förundersökning behöver vi ha svar på några enkla frågor om ditt synfel. Efter att du fyllt i dina uppgifter kommer du att bli kontaktad av en av våra synrådgivare för tidsbokning.

   
   
 
   

Har du eller har du haft några ögonsjukdomar?


Vad har du för synfel?
Har du bytt styrkor på dina glasögon eller linser de senaste två åren? 
 
 
 

Kan du behandla dig?
Tack !


Tack för att du har anmält ditt intresse för Memiras synkorrigerande behandlingar! Nu är du ett steg närmare ett liv utan glasögon och linser.

En av våra synrådgivare kommer att kontakta dig inom kort. Vi kommer att försöka ringa dig, skulle vi inte lyckas nå dig är du varmt välkommen att ringa oss på 020-61 62 00.


Stäng
 
 
 
 
 

Personlig rådgivning
Kontakta oss gärna med dina frågor. Använd antingen formuläret nedan, ring oss vardagar mellan 8.00 - 20.00 och lördagar mellan 10.00 - 16.00 på 020-61 62 00, eller maila kundcenter@memira.se.

Meddelande


 
 
 
 
 

Tack !


Tack för dina fråga, vi återkommer inom kort med ett svar på dina frågor.


Stäng
 
 

Risker


Få risker vid ögonbehandlingar


Alla kirurgiska ingrepp innebär viss risk för komplikation. En ögonlaseroperation anses som säker och är vanligtvis inte förbunden med smärta eller obehag och för RLE (linsbyte) är allvarliga komplikationer extremt sällsynta.

Det kan dock förekomma fall att effekten inte blir som förväntat. I de allra flesta fall kan vi säga något om detta innan.

Risker vid en ögonlaseroperation
Till att börja med så vill vi nämna att det inte finns någon risk för att lasern kan skada ditt öga. I lasern finns en inbyggd eye-tracker-funktion som stannar eller följer efter ögats rörelser om du tittar bort.

Endast sporadiska fall av synhotande eller permanenta komplikationer har rapporterats på världsbasis. Om du inte följer ögonläkarens instruktioner, när det gäller till exempel droppning av ögonen dagarna efter behandlingen, ökar risken för infektioner och komplikationer. Mindre komplikationer kan förekomma. De allra flesta kan behandlas med antingen en ny behandling och/eller användning av läkemedel under en period.

Risker vid RLE
Med tanke på att RLE- och grå starr-operationer är en av världens vanligaste operationer så är komplikationer ytterst sällsynta. De kända komplikationer som kan förekomma är;
  • Ca 1% kan få en svullnad på gula fläcken, den del av ögat som man läser med, som ett resultat av operationen. Det kan leda till sämre syn. I de flesta fall går det över av sig själv men det går också att behandla. För att minimera risken ger vi alltid droppar efter operationen. I enstaka fall kan synförsämringen bli permanent.
  • Ca 1% hos kraftigt närsynta och extremt översynta får näthinneavlossning som kräver akut operation, ofta med gott resultat, men det kan påverka synen.
  • Ca 0,02% får bakterier i ögat. Det går att behandla men synen kan vara allvarligt hotad. Det är dock enormt ovanligt. För att minimera risken för allvarlig infektion, ger vi alltid två sorters antibiotika vid operationens slut.

Har du några frågor kring behandlingarna kan du alltid kontakta våra erfarna rådgivare på 020-61 62 00.

 

Varför Memira?


 
Memira är ledande inom ögonlaser.
Läs mer >>
 

Trygghet


 
Om Memiras unika trygghetsgaranti.
Läs mer >>
 

Bieffekter


 
Läs om de bieffekter som kan uppstå.
Läs mer >>