Kan du behandla ditt synfel?
Boka förundersökning


Memiras förundersökning ger svar på vilken behandling som passar just ditt synfel. Inför förundersökning behöver vi ha svar på några enkla frågor om ditt synfel. Efter att du fyllt i dina uppgifter kommer du att bli kontaktad av en av våra synrådgivare för tidsbokning.

   
   
 
   

Har du eller har du haft några ögonsjukdomar?


Vad har du för synfel?
Har du bytt styrkor på dina glasögon eller linser de senaste två åren? 
 
 
 

Kan du behandla dig?
Tack !


Tack för att du har anmält ditt intresse för Memiras synkorrigerande behandlingar! Nu är du ett steg närmare ett liv utan glasögon och linser.

En av våra synrådgivare kommer att kontakta dig inom kort. Vi kommer att försöka ringa dig, skulle vi inte lyckas nå dig är du varmt välkommen att ringa oss på 020-61 62 00.


Stäng
 
 
 
 
 

Personlig rådgivning
Kontakta oss gärna med dina frågor. Använd antingen formuläret nedan, ring oss vardagar mellan 8.00 - 20.00 och lördagar mellan 10.00 - 16.00 på 020-61 62 00, eller maila kundcenter@memira.se.

Meddelande


 
 
 
 
 

Tack !


Tack för dina fråga, vi återkommer inom kort med ett svar på dina frågor.


Stäng
 
 

4. RLE


RLE-behandlingen


RLE står för Refractive Lens Exchange och kallas också CLE som är en förkortning för Clear Lens Extraction. En RLE-behandling sker inne i ögat och tar bort översynthet eller närsynthet. Personer med astigmatism kan också behandlas, men effekten på astigmatismen är marginell och kan därför behöva kompletteras med en ögonlaseroperation. Med RLE byter man ut den naturliga linsen i ögat mot en konstgjord lins som får sitta kvar resten av livet. Direkt efter en RLE-behandling kan du leva som vanligt. Du kan läsa, titta på tv, vara ute, lyfta tungt osv. Om din syn inte är alltför suddig de första dagarna behöver du inte vara sjukskriven efter din RLE-behandling. Detta gäller för de flesta men det är oerhört viktigt att du följer alla instruktioner och är noggrann med efterkontrollerna. I vissa fall kan du uppleva halos, reflexer runt ljuskällor. En del upplever också försämrat mörkerseende men detta försvinner oftast med tiden.

Det finns flera olika metoder inom RLE till exempel med multifokal lins och monofokal lins. För att behandla ålderssynthet används multifokal lins (flerstyrkelins), vilket skapar seende både på långt och på nära håll. Det kan ta lite tid innan hjärnan vant sig vid det nya seendet, men därefter ser du bra. Oftast behandlas båda ögonen samtidigt men om man vill ta ett öga i taget bör den andra behandlingen ske efter ca 1–3 veckor. Den andra metoden, med monofokal lins (enstryrkelins), korrigerar enbart synen på långt håll, dvs. översynthet och närsynthet. Du kommer fortfarande att behöva läsglasögon, men får bra syn på långt håll.

 

Testa


 
Vilken behandling passar dig bäst?
Ta vårt test >>
 

Priser


 
Vad kostar en behandling?
Läs mer >>
 

Varför Memira?


 
Vi är ledande inom ögonlaser.
Läs mer >>